Ondersteuning voor kinderen uit Krimpense minimagezinnen

Deel dit:

leergeldKRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Jaap Blankenberg van Krimpen aan den IJssel ondertekende donderdag een contract met Stichting Leergeld Capelle. Die stichting zorgt dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens meer ondersteuning krijgen.

Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen (maximaal 120 procent van het bijstandsinkomen), die daardoor niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld als zij activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen in het onderwijs, zoals schoolreisjes. Ook geldt het voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur of welzijn, zoals verstrekken van fietsen, computers, muziekles of lid worden van een vereniging. Stichting Leergeld schenkt geen geld maar betaalt aan scholen, verenigingen en winkels.

De stichting bekijkt altijd eerst of cliënten alle andere voorzieningen van de gemeente hebben gebruikt. Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag doen via de website www.leergeld.nl/capelle of per email via info@leergeldcapelle.nl. Ook kunnen ze via het telefoonnummer (010) 4426395 contact opnemen met Stichting Leergeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.