Ondernemers verenigen zich in VOC Schoonhoven

Deel dit:

De opening van dertig nieuwe informatiepunten was afgelopen jaar één van de pilot-projecten voor de oprichting van VOC Schoonhoven. (Foto: Loek van der Kolk)

De opening van dertig nieuwe informatiepunten was afgelopen jaar één van de pilot-projecten voor de oprichting van VOC Schoonhoven. (Foto: Loek van der Kolk)

SCHOONHOVEN – Na 2015 als overgangsjaar willen de Winkeliersvereniging Winkelcentrum Schoonhoven en de Horecavereniging Schoonhoven vanaf komend jaar de krachten bundelen als Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven Zilverstad.

Door het nieuwe samenwerkingsverband ontstaat een platform waarbij ruim tachtig procent van de ondernemers in de Schoonhovense binnenstad is aangesloten. Samen met zoveel mogelijk andere partijen wil de nieuwe VOC zich inspannen om de economische vitaliteit van de Schoonhovense binnenstad nieuwe impulsen te geven.

Met verschillende gezamenlijke initiatieven werd afgelopen seizoen al een pilot gedaan voor de nieuwe samenwerking. Zo deed de Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de gastvrijheid van de Zilverstad, werden afgelopen zomer informatiepunten geopend bij zo’n dertig winkels en horecabedrijven en maakten tijdens gezamenlijke ondernemersavonden de leden al plannen voor verdere samenwerking.

Aantrekkelijke binnenstad
“Alles wat we tot nu toe gezamenlijk hebben aangepakt bleek succesvol en telkens werd duidelijk dat horecaondernemers en winkeliers grotendeels dezelfde wensen, behoeftes en uitdagingen hebben”, zegt voorzitter Michiel van der Schaaf. “Zo hebben we de afgelopen anderhalf jaar met elkaar al een mooie basis gelegd om in deze snel veranderende tijd het centrum van Schoonhoven ook in de toekomst economisch vitaal te houden en bewoners en bezoekers een aantrekkelijk en compleet aanbod te blijven bieden.”

Krimpenerwaard
Samen met partners als Zilverstad Marketing, evenementenorganisatoren, de gemeente en collega-ondernemersverenigingen in de regio willen de ruim tachtig ondernemers tellende VOC zich komende tijd inzetten voor een aantrekkelijk Schoonhoven Zilverstad als onderdeel van een sterke Krimpenerwaard. “Hierbij staan bijvoorbeeld het versterken van het zilverimago en het ontwikkelen van de regionale vrijetijdseconomie centraal, maar willen we ook werken aan de beeldkwaliteit van onze historische binnenstad, een goed vestigingsklimaat en behoud van het ondernemersfonds als basis om collectieve ambities te kunnen financieren.”

Tijdens een ondernemersavond eind oktober in Restaurant Lekzicht werden samen met de ondernemers plannen gemaakt om komend jaar samen verder te werken aan stappen aan samenwerking, gastvrijheid, evenementen en marketing. De gemaakte plannen worden gepresenteerd tijdens de eerste VOC Jaarvergadering op donderdag 4 februari.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.