Ondernemers pleiten voor rotonde N207/Koolwijkseweg

Deel dit:
De kruising van de N207 met de Koolwijksweg. (Foto: Streetview)

De kruising van de N207 met de Koolwijkseweg. (Foto: Streetview)

STOLWIJK – De verkeerssituatie op de kruising van de Koolwijkseweg met de provinciale weg N207 vraagt om ongelukken. Dat stellen ondernemers op het bedrijventerrein van Stolwijk. Ze pleiten voor de aanleg van een rotonde.

“Het wordt steeds drukker, zowel op de N207 als het Stolwijkse industrieterrein”, vertelde Wim Zijderlaan, directeur van het gelijknamige transportbedrijf, zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Er zijn een hoop nieuwe bedrijven bijgekomen. De economie draait op volle toeren. Voldoende zaken dat je ziet dat de drukte ophoopt.”

Zijderlaan wijst erop dat er mede door de toegenomen drukte regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan op de kruising van de Koolwijkseweg met de N207. “Wachtrijen van auto’s die de weg op willen, de weg moeten oversteken als ze richting Bergambacht gaan. Met een luxe wagen is het lastig, laat staan met een vrachtwagen. Gevaarlijk, zeker als het ook nog een regent of mistig is.”

Soms staan auto’s minutenlang te wachten om de N207 op te kunnen, weet Zijderlaan. “Vandaag of morgen gaat het een keer mis. Dat moet je niet willen.””

Hortensialaan
Een aantal jaren terug spraken de Stolkse ondernemers al met de voormalige gemeente Vlist over de aanleg van een rotonde. “Toen was er ook de wens om bij de Hortensialaan een rotonde te realiseren. Waarom geen drie dan?, was onze reactie, want bijvoorbeeld in Bergambacht heb je er ook zo veel en in Schoonhoven zelfs vier. Dan gaan we in Stolwijk moeilijk doen over een tweede? Voor ons reden om nu weer aandacht te vragen voor de situatie bij de gemeenteraad en gemeentebestuur van Krimpenerwaard. Hopelijk krijgen we hen mee en wellicht dan ook de provincie als eigenaar van de provinciale weg N207.”

Niet alleen de bedrijfstoename op het industrieterrein is de oorzaak van de toegenomen drukte, benadrukt Zijderlaan. “Er komt steeds meer sluipverkeer via de Industrieweg en Nijverheidsweg. Op het dorp is het ook druk. Er is daar een hele reconstructie geweest. Dat betekent dat veel mensen deze afslag pakken of er weer proberen op te komen. Het wordt steeds gekker.”

Infrastructuur
Volgens Zijderlaan zal de aanleg van een rotonde bij de Koolwijkseweg een stuk eenvoudiger uitpakken dan bij de Hortensialaan, waaraan prioriteit wordt gegeven om het verkeer rondom de dorpskern beter te stroomlijnen. “Het zou natuurlijk mooi zijn als er een derde bij komt, maar begin nou hier bij de Koolwijkseweg. Dat is het gemakkelijkste aan te pakken. Hier is de infrastructuur al aanwezig, terwijl bij Hortensialaan alle toegangswegen nog moeten worden aangelegd. Qua kosten is het beter te overzien en zo krijg je de provincie wellicht sneller mee. Er moet wat gebeuren, blijven zitten is geen optie. Mooi dat de economie zo goed draait, maar we mogen de verkeersveiligheid zeker niet uit het oog verliezen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.