Ondernemend Krimpenerwaard start Energie Convenant III

Deel dit:

waardzaamKRIMPENERWAARD – In navolging op Vlister Openlucht Baden (VOB), hebben Widek B.V., Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Schep Groep en Broodje Kadootje vrijdag Energie Convenant III getekend bij Oasen Drinkwater in Bergambacht. Met deze handtekening worden ze partner van stichting WaardZaam en committeren ze zich aan onder andere tien procent energiebesparing in drie jaar.

Sinds Minister Wiebes (Minister Economische Zaken en Klimaat) begin 2018 de Wet Milieubeheer introduceerde en aankondigde vanaf juli 2019 energiebesparende maatregelen voor mkb’ers verplicht te stellen, groeit het aantal deelnemers aan Energie Convenant III (ECIII). WaardZaam is daarbij het platform om krachten te bundelen, kennis uit te wisselen, te netwerken binnen Krimpenerwaard en bedrijven te inspireren in hun energietransitie. WaardZaam heeft inmiddels 45 partners.

“Duurzaamheid vraagt om daden. Daarom ben ik zo blij met de ondertekening van ECIII”, zegt Waardzaam-voorzitter Jeroen Mulder. “Het is helder wat we van onze partners verwachten: tien procent energiebesparing in drie jaar. Lukt het even niet, dan zijn wij er om te helpen. Zo zorgen we samen voor een groener Krimpenerwaard.”

Energietransitie gezamenlijk aanpakken
Het convenant staat voor samenwerken. WaardZaam helpt onder andere om de energiebesparende maatregelen meetbaar te maken met de Milieubarometer. Dit is een online meetinstrument dat in één oogopslag de milieuprestaties en de milieukosten toont en bovendien de ondernemer veel tips geeft over energiebesparende maatregelen. Informatie die ondernemers goed kunnen gebruiken om hun klanten en personeel te informeren, maar ook als onderbouwing bij aanbestedingen.

ECIII als effectief instrument
WaardZaam zet ECIII in als instrument om ondernemend Krimpenerwaard transparanter en effectiever te maken als het gaat om energiebesparende maatregelen. De nieuw aangesloten partners verwachten dan ook informatie te kunnen ophalen en delen binnen het WaardZaam netwerk. Niet alleen over energie, maar ook over andere duurzame onderwerpen zoals verpakking, afval, water en Fairtrade.

“We lopen warm voor WaardZaam omdat we met z’n allen moeten kijken hoe we het beter en anders kunnen doen” aldus Eric van Heukelom-Burggraaf van Broodje Kadootje. “Zolang we het allemaal alleen doen, gaat de duurzame ontwikkeling veel te langzaam.”

Op 30 oktober is er het WaardZaam Symposium met spreker Reinier van den Berg, voormalig weerman bij RTL-nieuws en duurzaam ondernemer. Aanmelden kan via info@waardzaam.nl of 06-25447954.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.