Onderhoud woningen Lageweg feestelijk ingeluid

Deel dit:

woningen1OUDERKERK A/D IJSSEL – Huurders van 42 woningen in het Ouderkerkse buurtschap Lageweg hebben er lang naar uitgekeken: de uitvoering van het verbeterplan voor hun woningen gaat vrijdag 21 september officieel van start. Het bouwbord wordt onthuld in aanwezigheid van wethouder Leon de Wit. Woningbouwstichting ‘Samenwerking’ nodigt bewoners en betrokkenen uit om die middag aanwezig te zijn.

De eerste voorbereidingen voor het groot onderhoud van de acht blokken aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade vonden al in 2016 plaats. Vorig jaar werden de geplande werkzaamheden belemmerd door de wetgeving voor flora en fauna. Inmiddels zijn de voorzieningen voor vogels en vleermuizen getroffen. Ook is de noodzakelijke instemming met de plannen door minstens zeventig procent van de huurders ruimschoots bereikt. Niets staat Aannemer Willems Vastgoedonderhoud nu nog in de weg om de huurwoningen daadwerkelijk te gaan verbeteren. Naar verwachting is de oplevering van het totale project in de eerste maanden van 2019.

Klaarmaken voor de toekomst
De 42 woningen van Woningbouwstichting ‘Samenwerking’ krijgen een flinke opknapbeurt. De complete aanpak van de schil met dak-, gevel- en vloerisolatie resulteert in een besparing op stookkosten. Dit levert de bewoners minstens enkele tientjes per maand op. Ook is aan de uitstraling van de buitengevel gedacht. Nieuw stucwerk zal de gevel een frisse look geven. Ondertussen worden over zelf aangebrachte voorzieningen afspraken met huurders gemaakt. Zo regelt de aannemer het verwijderen en terugplaatsen van zonneschermen. De bouwperiode vraagt best wat flexibiliteit van de bewoners, maar de vernieuwingen leiden niet tot een extra huurverhoging.

woningen2

Verduurzaming van huurwoningen
Tijdens de informatiebijeenkomsten over het groot onderhoud was het plaatsen van zonnepanelen een gewild gespreksonderwerp. Het aanbod hiervoor is dan ook positief door de bewoners ontvangen. Bijna alle daken van de betreffende huurwoningen worden voorzien van zonnepanelen. Ed Goverde, voorzitter van Woningbouwstichting ‘Samenwerking’: “Dit is een belangrijke stap in de verduurzaming van onswoningbezit. Het plaatsen van zonnepanelen is goed voor de toekomst van onze omgeving én gunstig voor de portemonnee van onze huurders. Op jaarbasis staat tegenover de investering van 210,- euro een gegarandeerd lager stroomverbruik van zo’n 390,- euro. Dat scheelt.”

Wie belangstelling heeft voor de feestelijke start van het project is welkom vanaf 16.00 uur bij de Oosterkerk in Ouderkerk aan den IJssel (hoek Lageweg/Breeweer). Na het officiële gedeelte zorgt Woningbouwstichting ‘Samenwerking’ voor een toepasselijk hapje en drankje.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.