Onderhoud beplanting recreatiegebieden Krimpenerwaard

Deel dit:

bomenKRIMPENERWAARD – In opdracht van Groenalliantie Midden-Holland vindt er momenteel onderhoud plaats aan de beplanting in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard. Er worden diverse snoeiwerkzaamheden uitgevoerd, boomvakken uitgedund en bomen verwijderd.

De werkzaamheden bestaan uit het opkronen/snoeien van bomen, het terugzetten van beplantingsranden en op diverse locaties verwijderen van bomen. Vanwege de veiligheid wordt beplanting die in slechte conditie verkeert, verwijderd. Ook worden bosvakken uitgedund. Dit laatste is nodig om bomen de ruimte te geven om zich volwaardig te kunnen ontwikkelen. Als bomen te dicht op elkaar komen te staan wordt niet alleen de groei belemmerd maar komt er ook geen licht op de bodem waardoor struiken en kruiden niet meer groeien. Met name in deze onderlaag van struiken en kruiden vinden zoogdieren, vogels en insecten een plek om te leven en hun nesten te maken.

Daar waar mogelijk laat de Groenalliantie het gesnoeide hout in de gebieden liggen. Op het achtergebleven hout groeien allerlei schimmels en er komen insecten op af waardoor ook andere dieren, voornamelijk vogels, worden aangetrokken. Veel dieren vinden vaak tussen het dode hout een geschikte broed
-of nestplaats.

Tijdens de uitvoering vinden in de gebieden zaagwerkzaamheden plaats en zijn diverse paden kort onbegaanbaar door het materieel. Hierdoor is het mogelijk dat recreanten een stukje om moeten lopen of fietsen. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin april zijn afgerond.

Verwijderen paardenkastanjes
Tijdens inspectie is naar voren gekomen dat de twee paardenkastanjes op het terrein van de Hendrikshoeve in het Loetbos bij Lekkerkerk er niet best aan toe zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat ze zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Zodanig ernstig, dat de bomen als risicoboom zijn aangemerkt. Uit veiligheidsoverweging zullen de kastanjes daarom worden verwijderd. De twee paardenkastanjes zullen vervangen worden door een andere boomsoort.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.