Oliebol brengt een beetje geluk voor gasten Zonnebloem

Deel dit:

oliebolKRIMPENERWAARD – Een glimlach op het gezicht van 10.000 mensen. Dat is de doelstelling van de week van De Echte Oliebol die tussen 13 en 18 november zal plaatsvinden. Diverse bakkers in het land bakken ’s nachts de verse oliebollen. Vrijwilligers zullen deze uitdelen aan gasten van de Zonnebloem, ook in het oostelijk deel van de Krimpenerwaard. De vrijwilligers zelf worden ook niet vergeten, zij krijgen ook een oliebol aangeboden.

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, vindt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. “Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is de deur uit gaan niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze ’even’ bij de bakker een oliebol kunnen halen. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Soms zit het ’m in klein geluk”, vertelt Damen.

De Zonnebloem is actief in vrijwel alle wijken, dorpen en steden van Nederland. Zo’n veertigduizend vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: “We maken het verschil in de levens van 113.000 mensen. We maken hun wereld groter door het bieden van activiteiten en aangepaste vakanties. Daarin staan ontmoetingen en persoonlijke aandacht centraal. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn.”

De oliebollen in de Krimpenerwaard worden beschikbaar gesteld door bakker Gertjan. Gertjan Treur: “Toen we hoorden van dit initiatief hebben we ons direct aangemeld. We krijgen niet vaak de kans om een mooi doel als dit te steunen met een van onze producten. Ook voor ons is de actie een feest. Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.