Oldtimer tractoren trekken door Krimpenerwaard [video]

Deel dit:

 tractor1 KRIMPENERWAARD – Een langgerekte stoet van ruim honderd oldtimer tractoren tufte zaterdag door de streek. De tocht – een initiatief van Dorpsvereniging Polsbroek – doorkruiste de Krimpener- en Lopikerwaard.

De lengte van de stoet was rond de twee kilometer. Het duurde ongeveer tien minuten voor de ‘oudjes’ (bouwjaar gemiddeld rond 1950 – 1970) aan toeschouwers langs de weg voorbijgetrokken waren. 

tractor2

De start was ’s morgens in Polsbroek. De route voerde daarna door Bergambacht en Berkenwoude en via Krimpen aan de Lek naar Lekkerkerk.

en via Krimpen aan de Lek naar Lekkerkerk. Bij loonbedrijf Van der Hoek werd de hele stoet gastvrij ontvangen voor een lunch. Daarna voerde de tocht verder over de dijk om via Bergambacht, Ammerstol en Schoonhoven de weg te vervolgen naar Cabauw en Lopik.

De deelnemers keerden uiteindelijk via Polsbroekerdam terug in Polsbroek. Ze hadden er daarmee zestig kilometer opzitten.

Oldtimer tractoren rijden door Krimpenerwaard

Een stoet van rond de honderd oude tractoren rijdt vandaag door de streek. Hierbij beelden van de passage op de dijk in Lekkerkerk. Organisatie is in handen van Dorpsvereniging Polsbroek

Geplaatst door RTV Krimpenerwaard op zaterdag 29 april 2017

tractor3

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.