Obstacle Run Stolwijk: bikkelen in de modder [video/foto's]

Deel dit:

LHOR2-2015 99STOLWIJK – In Stolwijk waagden zaterdag honderden sportievelingen zich aan de tweede Obstacle Run. Er was weer een uitdagend en modderig hardloopparcours uitgezet door de Stolkse weilanden. Onderweg moesten er verschillende hindernissen worden getrotseerd, zoals over houten muren klauteren, kruipen door buizen, door sloten zwemmen en over touwnetten klimmen.

De tweede editie van de Obstacle Run in Stolwijk wist maar liefst vijfhonderd deelnemers te trekken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Initiatiefneemster Marloes van den Heuvel van sportstudio Jus Move sprak de menigte toe: “Vorig jaar wisten we nog niet dat er een herhaling zou komen. We dachten dat het eenmalig zou zijn. Maar als je dan na afloop de berichten leest, dan weet je dat het niet bij een keer kan blijven. We streven naar een open transparante organisatie, vandaar dat we een stichting hebben opgezet. Als jullie weer heel over de finish komen, dan gaan wij er over denken om het volgend jaar weer te doen.”

Net als afgelopen jaar stond het sportieve evenement in het teken van KWF Kankerbestrijding. Herma Timmer, zelf borstkankerpatiënte, gaf aan onder de indruk te zijn van de organisatie, de toeloop en vooral het doel van de Local Heroes Obstacle Run in Stolwijk. “We staan hier met z’n allen voor eenzelfde doel. We hebben allemaal wel iemand verloren, we kennen allemaal wel iemand die strijdt tegen deze rotziekte. We doen het vandaag voor mensen met kanker, mensen die we moeten missen en mensen die het gevecht aan moeten gaan. Ik heb 25 euro inschrijfgeld betaald voor het KWF. Ik ben er fysiek nog helemaal niet klaar voor, maar dat maakt niet uit. Ik ga kruipen vandaag als het moet.”

Kleurpoeder
Marloes van den Heuvel zweepte de menigte flink op met een gezamenlijke warming-up op dreunende beats. Gezamenlijk werd er afgeteld naar de start. Gelijktijdig gingen honderden zakjes kleurpoeder de lucht in, waarna een kleurrijke wolk neerdaalde over de deelnemers.

De Obstacle Run trok flink wat bekijks en de toeschouwers genoten zichtbaar van de caperiolen van de deelnemers. Er waren routes uitgezet van acht, veertien en achttien kilometer door het poldergebied rond Stolwijk.

Foto’s: Bas de Zeeuw.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.