Nuon Solar Team-lid bezoekt oude school met zonnewagen

Deel dit:

zonneautoKRIMPEN A/D IJSSEL – Het Nuon Solar Team bezoekt woensdagmiddag het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel met zonnewagen Nuna8S. De zonneauto heeft de Delftse studenten twee wereldbekers en een wereldrecord opgeleverd. Oud-leerling van de middelbare school Martijn Hoogelander (22) is een van de teamleden.

Hoogelander hoopt de scholieren te kunnen helpen bij hun studiekeuze door te laten zien wat je met een technische studie kan bereiken: “Door terug te komen op mijn middelbare school wil ik de leerlingen laten zien aan wat voor gave projecten je kan werken met een technische studie.”

Nuna8S, waarmee Hoogelander het Krimpenerwaard College bezoekt, heeft al meer dan 8500 kilometer afgelegd. Met deze zonnewagen heeft het Nuon Solar Team namelijk al twee keer de wereldbeker mee naar huis mogen nemen; in 2015 uit Australië en in 2016 uit Zuid-Afrika. Bovendien is met de auto afgelopen zomer nog een wereldrecord verreden. Hooglander licht toe: “Deze zonneauto heeft al veel meegemaakt. Door te vertellen over de bouw van deze bijzondere auto en de gave races tegen andere universiteiten hoop ik de leerlingen net zo enthousiast te maken voor techniek en innovatie als ik.”

De 22-jarige elektrotechneut uit Krimpen herinnert zich dat ook hij niet altijd wist dat een technische studie meer is dan stoffige vakken en moeilijke rekensommen. “Mijn wiskundeknobbel was altijd al beduidend groter dan die voor talen, maar ik had geen idee dat ik met zulke vakken ooit zou kunnen meewerken aan een zonneauto”, licht Hoogelander toe. Met negen andere teamgenoten is Martijn dit jaar bezig met een nog geheim project aan hun zonnewagen. De Delftse studenten hopen dit jaar niet alleen hun wereldtitel nog een jaar te mogen verdedigen, maar ook een brug te slaan naar de maatschappelijke behoefte van ‘de auto van morgen’. “Ik heb al veel zin in onze race in Zuid-Afrika dit voorjaar. Dan gaan we ons nog geheime project met de wereld delen!”, vertelt Hoogelander.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.