Noorse delegatie bezoekt Krimpenerwaard

Deel dit:

norenKRIMPENERWAARD – Een delegatie van acht gemeenten uit Noorwegen bezocht vrijdag de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. De delegatie van burgemeesters uit de regio Molde, de provincie en het ministerie was zeer geïnteresseerd in de ervaringen rondom de recente herindeling.

De Noren maakten een rondrit door de Krimpenerwaard waarbij zij uitleg kregen over onder andere het waterbeheer. Daarna werden zij ontvangen in het stadhuis van Schoonhoven waar zij met burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Ria Boere informatie uitwisselden over het proces van de herindeling in de gemeente Krimpenerwaard. Er werden veel overeenkomsten gesignaleerd.

In Noorwegen moeten alle gemeenten voor 2016 een plan op stellen om te fuseren. Daarna bepaalt het parlement wie met wie samengaan. Het aantal gemeenten in Noorwegen gaat dan van de huidige 429 naar ca. 200. De gemeenten die op bezoek kwamen zijn: Molde, Aukra, Midsund, Eide, Fræna, Rauma, Vestnes en Nesset.

Bij het afscheid dankte burgemeester Torgeir Dahl van Molde de gemeente Krimpenerwaard hartelijk voor de gastvrije ontvangst en het zeer informatieve programma.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.