Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

Deel dit:

statushoudersKRIMPENERWAARD – Vijftien statushouders uit de Krimpenerwaard tekenden maandag de Participatieverklaring. De nieuwkomers verklaren daarmee kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en deze te respecteren.

De feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van Schoonhoven werd bijgewoond door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek. “Wees welkom en bouw hier een mooie toekomst op”, sprak zij de nieuwe inwoners van de Krimpenerwaard toe. Zij feliciteerde de statushouders met het bereiken van deze mijlpaal.

De vluchtelingen met verblijfvergunning volgden een participatietraject van zes bijeenkomsten, georganiseerd door Vluchtelingenwerk.

De voornamelijk Syrische nieuwkomers werden daarbij wegwijs gemaakt in de gemeente Krimpenerwaard. Ze maakten kennis met de voorzieningen en organisaties die voor hen belangrijk zijn, zoals Vluchtelingenwerk, stichting Krimpenerwaard Intercultureel en de bibliotheken.

Verder kregen de statushouders informatie over het Nederlandse burgerschap, waarbij zaken als gelijkwaardigheid, solidariteit en vrijheid aan bod kwamen. De GGD verzorgde een presentatie over de gezondheidszorg in Nederland, de politie kwam langs om te vertellen over veiligheid en verkeer. En belangrijke onderwerpen als de grondwet en (vrijwilligers)werk werden behandeld.

De laatste les werd feestelijk afgesloten met Somalische hapjes, verzorgd door Krimpenerwaard Intercultureel. Daarna volgde de ondertekening.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.