Nieuwe veerpont ‘Kinderdijk’ feestelijk gepresenteerd

Deel dit:

pontKRIMPEN A/D LEK – Toen bekend werd dat de veerpont die Schoonhoven met Gelkenes verbindt zou worden vervangen door een gloednieuw vaartuig, hoefden Herbert en Petra de Visser van Veerbedrijf De Visser BV niet heel lang na te denken.

Zij exploiteren de veerdienst tussen Krimpen aan de Lek en Kinderdijk met de in 1955 gebouwde motorpont Christina, die sinds 1997 dagelijks vele malen heen en weer vaart tussen beide oevers. Zes dagen per week van ’s morgens vroeg tot middernacht. Een onmisbare schakel voor forenzen, scholieren, regionaal verkeer en in toenemende mate voor toeristen. Bussen vol Chinese of Amerikaanse gasten houden halt in Krimpen om met de pont naar de overkant te gaan voor een bezoek aan de molens.

“Hoewel de Christina aan alle veiligheidseisen voldoet doen sommige buitenlandse bezoekers daar zelfs een zwemvest voor aan”, lacht iemand.

De Visser beschikt naast de Christina ook over de Motorpont 2, die wordt ingezet bij grote drukte of wordt verhuurd aan andere veerbedrijven. Als er op de A16 iets aan de hand is vaart de veerdienst regelmatig met twee ponten tegelijk. 

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe pont gepresenteerd aan relaties, vrienden en bekenden van Herbert en Petra de Visser. “Meer capaciteit en nog milieuvriendelijker”, lieten ze hun gasten trots weten. Dochter Iris hield een korte toespraak en samen met haar broer Mark maakte ze de nieuwe naam van het schip bekend. ‘Kinderdijk’, zo noemen we haar vanaf nu. En dat staat in fiere letters vermeld, ook aan de buitenzijden. Na de onthulling vierden het echtpaar De Visser de ingebruikname van de nieuwe pont met een gezellige bijeenkomt in De Klok in Kinderdijk. 

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Petra zegt:

    De veerpont vaart alle dagen van 6 uur tot 24 uur . Behalve op zon- en feestdagen van 7 uur tot 24 uur .
    Voor actuele informatie zijn wij te volgen via Facebook: veerbedrijf de visser bv

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.