Nieuwe speeleiland en strand Krimpenerhout in trek

Deel dit:

speeleilandKRIMPEN A/D LEK – De afgelopen weken heeft Staatsbosbeheer namens Groenalliantie Midden-Holland de werkzaamheden om de waterkwaliteit in de Surfplas bij Krimpen aan de Lek te verbeteren afgerond en is ook het speeleiland gereed gekomen. Kinderen reageren enthousiast en het was afgelopen weekenden flink druk in de Krimpenerhout. Echter is ook gebleken dat extra bebording en toezicht nodig zijn om hondenbezitters op de regels te wijzen.

Honden zijn op het strand en het speeleiland niet toegestaan en dienen op het pad langs het strand te zijn aangelijnd, zoals vastgelegd in gemeentelijk beleid. De komende weken waarschuwen toezichthouders de bezoekers die deze regels overtreden. Wie zich na 15 mei niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 140 euro.

Wandelen met de hond
Het gebied rondom de Surfplas is ook erg geliefd bij hondenbezitters. Gevolg hiervan is dat op het nieuw aangelegde strand al behoorlijk wat hondenpoep te vinden is. Dat is erg onhygiënisch, slecht voor de waterkwaliteit en verhoogt de kans op Blauwalg. Ook kunnen loslopende honden op het speeleiland kinderen schrik aanjagen. Hondenbezitters zijn van welkom in de Krimpenerhout, mits de honden zijn aangelijnd tot het hondenstrand. Verderop in het gebied kan er naar hartenlust met de hond los gewandeld worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Cobie zegt:

    Heel leuk is t allemaal eindelijk iets leuks ziet er goed uit ben ook al met mn kleinkinderen geweest genoten

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.