Nieuw project: Lunchroom in Eetcafé De Crimpenaar

Deel dit:
lunchroom

Arjenne Timmer en Kees in ’t Veld.

KRIMPEN A/D IJSSEL – Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) gaat een nieuw project starten in Eetcafé De Crimpenaar in Krimpen aan den IJssel. Medio februari begint De Crimpenaar-eigenaar Kees in ’t Veld daar samen met SDK een lunchroom. Kandidaat-deelnemers kunnen zich aanmelden bij Arjenne Timmer van SDK.

“We zijn enorm blij met dit nieuwe project”, vertelt Arjenne Timmer, directeur van SDK. “We zochten naar uitbreiding en hebben die nu in Krimpen gevonden.” Kees in ’t Veld is al even enthousiast. “Ik speelde al een tijd met de gedachte om onze eetcafé-faciliteiten uit te breiden met een lunchroom. Wat is er mooier dan deze door mensen met een verstandelijke beperking te laten runnen?! Over SDK heb ik alleen maar positieve verhalen gehoord. Tijdens de gesprekken met Arjenne werden die bevestigd. We hebben allebei erg veel zin om aan de slag te gaan met dit initiatief.”

De deelnemers aan het lunchroomproject in hartje Krimpen aan den IJssel – Eetcafé De Crimpenaar bevindt zich naast ontmoetingscentrum De Tuyter – gaan werken in de bediening en de keuken. Daarnaast verrichten ze schoonmaakwerkzaamheden. SDK levert de begeleiding. “Al onze projecten zijn kleinschalig en bieden de deelnemers zinvolle en leuke dagbesteding”, zegt Arjenne Timmer. “We vinden het enorm belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking volwaardig deel uitmaken van de samenleving. Hun belang staat voorop. Met onze projecten maken we dat waar. Ik verwacht dan ook dat de lunchroom van Eetcafé De Crimpenaar een succes gaat worden: voor de deelnemers, voor de gasten, voor Kees en voor onze stichting.”

Iedereen met een verstandelijke beperking die passende dagbesteding zoekt, is welkom en kan zich aanmelden voor het project. Dat kan door te bellen met Arjenne Timmer (06-28682464) of door een mailtje te sturen naar arjenne.stgkrimpenerwaard@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.