Nienke, Eva en Sjoerd ontvangen oorkonde Paspoort Krimpenerwaard

Deel dit:

De trotse winnaars Nienke, Sjoerd en Eva met de oorkondes en prijzen, geflankeerd door de wethouders Marco oosterwijk en Lavinja Sleeuwenhoek en Rabobank directeur Van den Broek. (Foto: Jordy Brada)

De trotse winnaars Nienke, Sjoerd en Eva met de oorkondes en prijzen, geflankeerd door de wethouders Marco oosterwijk en Lavinja Sleeuwenhoek en Rabobank directeur Van den Broek. (Foto: Jordy Brada)

KRIMPENERWAARD – Nienke (5), Sjoerd (9) en Eva (11) Hoogendoorn ontvingen zaterdag ieder een oorkonde met de gewonnen poldertitel ‘melkmeisje of boerenknecht’ voor de door hen verzamelde stempels bij de attracties van het Paspoort Krimpenerwaard. De drie kinderen uit het gezin Hoogendoorn uit Gouda verzamelden in de tweede editie van het paspoort de meeste stempels.

Naast de oorkondes kregen ze nog verschillende andere prijzen van de wethouders Lavinja Sleeuwenhoek (Krimpenerwaard) en Marco Oosterwijk (Krimpen aan den IJssel) en Erik van den Broek, directeur Rabobank Krimpenerwaard, op het evenement Krimpenerwaard in Beweging. Deze waren aangeboden door de deelnemers van het paspoort, zoals een geheel verzorgde familielunch in het pannenkoekenrestaurant Onder de Molen en een kindervoorstelling in Theater Concordia in Haastrecht.

“Je komt op allerlei plekken waar je nog nooit geweest bent, zoals in het mooie museum Bisdom van Vliet in Haastrecht”, vertelt winnaar Sjoerd Hoogendoorn enthousiast.

In totaal zijn er meer dan 30.000 paspoorten verspreid via de basisscholen, voortgezet onderwijs, bibliotheken, gemeentehuizen, VVV’s in de omgeving, winkels, Rabobank Krimpenerwaard en deelnemers van het paspoort.

“Het paspoort heeft tot doel om vooral de jeugd van 8 tot 14 jaar op een speelse manier te laten kennismaken met de veelheid en diversiteit van attracties in de hele Krimpenerwaard”, vertelt initiatiefnemer Peter Egge. “Op deze manier ontdekken en ervaren ze hoeveel doe-activiteiten er in de polder zijn. In totaal doen er dertig attracties mee met het paspoort. Vaak nemen de kinderen hun ouders of grootouders mee, terwijl veel wandelaars en fietsers het paspoort gebruiken voor uitstapjes.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.