Negentien sollicitanten voor burgemeesterschap Krimpenerwaard

Deel dit:

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

KRIMPENERWAARD – Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard hebben negentien kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit (foto). De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting begin april 2016 in functie.

De sollicitanten – zeventien mannen en twee vrouwen – variëren in de leeftijd van 20 tot 61 jaar. Zeven van hen zijn lid van de VVD, vijf van het CDA, drie van de PvdA, één van de ChristenUnie, één van de SGP en twee sollicitanten zijn niet aan een politieke partij verbonden. Negen sollicitanten zijn (voormalig) burgemeester en vier sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld.

Smit voert in de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting eind januari 2016 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De nieuwe burgemeester volgt Tjerk Bruinsma op. Die trad begin dit jaar aan als waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Krimpenerwaard (gevormd door Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven).

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.