Muzikaal genieten tijdens jeugdfestival Schoonhoven [video]

Deel dit:

jeugdfestival2SCHOONHOVEN – In cultureel centrum Het Bastion in Schoonhoven vond zaterdag alweer het 24e Jeugdfestival Brassband Schoonhoven plaats. Met succes brachten elf jeugdorkesten hun gerepeteerde muziekstukken ten gehore aan de vakjury Floris de Wever en Rogier Jue.

Het jeugdorkest van Tavenu uit Schoonhoven beet ’s ochtends het spits af, gevolgd door Brassband Schoonhoven C. Dit orkest onder leiding van Henk Copier schotelde de jury een gevarieerd programma voor. In de sectie beginners greep Kunst Na Kracht uit Ingen met 87 punten de dagprijs, wat een bekroning was op een lange voorbereiding.

jeugdfestival3

De sectie opleidingsorkesten kreeg dit jaar met B-Band Euphonia uit Wolvega een nieuwe winnaar. Na een lange reis vanuit Friesland, wisten zij met mooi gecentreerd spel de winst te pakken in deze sectie. De prijs van dagwinnaar was ook voor hen, vanwege de hoogste score van de dag. De score van 89 punten uit 100, geeft aan dat zij de beoordeelde werken tot in detail hebben weten af te werken.

De uitslagen en het positieve commentaar van de jury geven weer dat het muzikale niveau op het jeugdfestival van Brassband Schoonhoven elk jaar blijft groeien. Ter inspiratie werd de dag afgesloten met een miniconcert van de meervoudige Nederlandse brassbandkampioen, Brassband Schoonhoven A.

“Voor volgend jaar staat het jeugdfestival weer op de planning, omdat ook dit jaar de opkomst van muzikanten en publiek weer traditioneel hoog was”, zegt Herjan Rikkoert namens de organisatie. “De succesfactor van het festival ligt met name bij de jury die de bands voorziet van mondeling commentaar. De gehele vereniging heeft zijn steentje bijgedragen en als organisatie gaan we er wederom aan werken om er volgend jaar weer net zo’n spetterend festival van te maken.”

jeugdfestival1

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.