Mini supermarkt in economielokaal vmbo  

Deel dit:

college SCHOONHOVEN – Een mini supermarkt in het lokaal van de afdeling Economie & Ondernemen moet vmbo-leerlingen van het Schoonhovens College wegwijs maken met het winkelconcept.
 
Daarom hebben het Schoonhovens College, Albert Heijn en PlusMarkt de handen ineen geslagen. Nauwere samenwerking tussen de school en beide supermarkten levert een win-win situatie op: scholieren leren via rollenspellen en ondernemerslessen omgaan met klanten, bestellingen, verkoop, styling, kassa en administratie, terwijl het beide ‘supers’ jonge kandidaten oplevert. Gekneed personeel is altijd welkom. Daarom waren Stephan Neven (locatiemanager Albert Heijn), Bas Rechtuyt (eigenaar PlusMarkt Schoonhoven) en Maurice de Bruin (docent economie) woensdag bijeen om de winkel symbolisch te openen.
 
“Daarnaast lopen leerlingen ook stage in de praktijk bij Albert Heijn of de PlusMarkt”, zegt De Bruin. “Door hun werkzaamheden krijgen ze een idee hoe het bij de supermarkten toegaat. De meest gemotiveerde leerlingen krijgen vaak na hun stage een baantje aangeboden. Afgelopen schooljaar zijn vier scholieren direct aangenomen.”

KLantvriendelijkheid

Bas Rechtuyt en Stephan Neven zien al snel wie er in aanmerking komen voor een bezoldigd vervolg op hun stage. “Het gaat vooral om klantvriendelijkheid, de juiste instelling en de bereidheid om van fouten te leren. We zien deze samenwerking met het Schoonhovens College dan ook als een passend initiatief, dat los staat van onderlinge concurrentiestrijd. We zijn beide gebaat bij betrokken medewerkers.”

Een deel van de winkel in het economielokaal is gebouwd door leerlingen van de hout-afdeling van het vmbo. De inrichting is afkomstig van de beide supermarkten, waarbij de PlusMarkt een iets groter aanbod had vanwege de recente verhuizing naar het winkelcentrum Albert Plesmanplein in Schoonhoven Noord. Tijdens de opleiding van derde en vierdeklassers wordt door de economie-docenten niet alleen gelet op presentatie en communicatieve vaardigheden; ook het maken van een webshop voor artikelen hoort bij hun werkstuk.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.