Minder klachten bij ombudsman Krimpen aan den IJssel

Deel dit:
Anne Mieke Zwaneveld

Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld

KRIMPEN A/D IJSSEL – Afgelopen jaar ontving de gemeentelijke ombudsman in totaal 29 vragen en klachten over Krimpen aan den IJssel. Dat is een daling ten opzichte van 2016 (39).

De daling is volgens de instantie vooral toe te schrijven aan een vermindering van het aantal klachten over IJSSELgemeenten, de gemeenschappelijke uitvoeringsorganisatie voor sociale zaken van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Telefonische vragen en klachten die direct kunnen worden afgewikkeld door de medewerkers van de ombudsman worden op aantal geturfd en niet inhoudelijk geregistreerd. Dat gebeurt wel met de schriftelijk ingediende klachten en de klachten waarmee Krimpenaren naar het spreekuur komen. In 2017 waren dat er 20, tegen 24 in 2016, zo blijkt uit het jaarverslag.

De ombudsman wordt soms geconfronteerd met klachten over de manier waarop inwoners worden bejegend door ambtenaren van de gemeente. Deze klachten zijn niet gemakkelijk te behandelen. ‘Vaak is het probleem dat de klachtbehandeling lang duurt en dat het woord van de één tegenover het woord van de ander staat.’ Daarom heeft de ombudsman in 2017 in alle aangesloten gemeenten in de regio Rotterdam op eigen initiatief een onderzoek naar bejegeningsklachten verricht. In het verslag van dit onderzoek biedt de ombudsman ’10 gouden regels’ voor een doeltreffende aanpak van deze klachten. De ombudsman adviseert de gemeenten deze regels in de praktijk toe te passen.

De gemeentelijke ombudsman houdt iedere maand in Krimpen een inloopspreekuur: telkens op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur in ontmoetingscentrum De Tuyter. Dit jaar is dat nog op: 26 juli, 23 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november, 13 december. Krimpenaren kunnen hier zonder afspraak terecht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.