Melktaps in gebruik genomen: ‘Verser kun je niet krijgen’

Deel dit:

melktap4aSTOLWIJK – Bij twee boerderijen in de Krimpenerwaard kan iedereen vanaf nu zelf verse koeienmelk tappen. De ene staat in Vlist, aan de Bonrepas 4 bij de familie Voets en de ander in Stolwijk, aan de Bovenkerkseweg 49 bij de familie Uittenbogaard.

Wethouder Pieter Neven opende zaterdag de melktap bij de familie Voets. Op hetzelfde moment verrichtte zijn collega Jan Vente de openingshandeling bij de familie Uittenbogaard.

“We liepen al langer met dit idee rond. De familie Voets toevallig ook”, vertelde Durkje Uittenbogaard in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Het is een mooi product, alleen het gaat allemaal naar de fabriek. Er wordt niks mee gedaan naar de omgeving toe. We vinden het mooi om het nu aan te kunnen bieden, voor de mensen die er van houden. Dat zij de mogelijkheid hebben om het te kopen.”

melktap1a

Het advies is wel om de melk voor consumptie te koken en af te laten koelen. “Het is vers van de pers, zo van de koe. Verser kun je het niet krijgen. Het is volle melk, alles zit er nog in, dus wel wat vetter. Als je het laat staan komt er een roomlaagje op. Het advies is dan ook om de fles voor gebruik even te schudden. Zodat het room door de melk zit en dan genieten van de heerlijke natuurlijke smaak.”

Een liter melk kost een euro. Een herbruikbare fles is verkrijgbaar voor vijftig eurocent. “Mensen mogen natuurlijk ook hun eigen fles meenemen.”

melktap2

melktap3a

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.