Meldpunt voor knelpunten in ruiterroutes

Deel dit:

paardREGIO – In november hebben de provinciale VVD, PvdA, Partij voor de Dieren (PvdD) en PVV een motie ingediend om natuur- en recreatiegebieden beter toegankelijk te maken voor ruiters. Onderdeel hiervan is het opzetten van een meldpunt, zodat ruiters knelpunten en ontbrekende schakels in de route kunnen melden.

Mirjam Nelisse (VVD) vindt het belangrijk dat er een goed beeld ontstaat van de knelpunten en ontbrekende schakels in de ruiterroutes: “Nu kunnen ruiters hun weg soms niet vervolgen omdat een natuurgebied niet voor ruiters toegankelijk is. Dat moet beter.” Anne Koning (PvdA) benadrukt dat het meldpunt vooral belangrijk is omdat ruiters bij gebrek aan ruiterpaden soms het fietspad gebruiken: “Dat levert ergernis op, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden.” Carla van Viegen (PvdD) wijst erop dat het belangrijk is dat wordt gemeld als de kwaliteit van de ruiterpaden onvoldoende is: “Kwalitatief goede ruiterpaden zijn van belang voor het welzijn van paarden.” “Een ontspannen buitenrit begint bij een veilig en goed onderhouden routenetwerk”, besluit Tessa Dulfer (PVV).

Health Check
Tussen februari en juni wordt de zogenaamde Health Checkk uitgevoerd: een brede consultatie onder recreanten die paardrijden, wandelen, fietsen en varen. Ruiters die een idee of knelpunt willen inbrengen, kunnen dat doen via het klantcontactcentrum van de provincie (zuidholland@pzh.nl).

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.