Meester Frank geniet van alle aandacht

Deel dit:

meesterfrankKRIMPEN A/D LEK – “Een hele eer.” Zo reageerde meester Frank Gorissen (29) van christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard op zijn nominatie voor de verkiezing van ‘de liefste juf of meester van 2016’. Samen met twee andere basisleerkrachten is hij doorgedrongen tot de landelijke finale. Op de Dag van de leraar, woensdag 5 oktober, wordt de meest gewaardeerde juf of meester van Nederland bekend.

“Een hele verrassing, ik had het totaal niet zien aankomen”, aldus Gorissen. Hij moest begin deze week bij de directeur komen, die hem het goede nieuws vertelde. “Ik dacht eerst dat ik mijn baan kwijt was, maar het viel mee, haha.”

De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. Naast het lesgeven zetten leerkrachten zich vaak extra in voor het welzijn van de kinderen. De stichting roept ouders op om hierbij stil te staan.

Naast meester Frank (regio Midden-Nederland) zitten in de finale juf Annie uit Noardburgum (regio Noord-Nederland) en juf Trude uit Oss (regio Zuid-Nederland). Zij zijn geselecteerd uit de honderden voordrachten van ouders, kinderen en collega’s. Gorissen: “Ik wist niet dat het zo groot was. Het was een gekkenhuis. Kranten, radio, iedereen wil je spreken. Leuk wat er allemaal bij komt kijken.”

IJs
Via de Facebookpagina van ‘Een 10 voor de Juf’ kan tot eind september gestemd worden. “Of ik nog wat bijzonders doe om stemmen te winnen? Ja, ik trakteer de kinderen nu elke dag op ijs, haha”, vertelde Gorissen in de uitzending. “De klas vindt het te gek, ze volgen het allemaal op social media. Ze zorgen dat alle berichten over mijn uitverkiezing ook gedeeld worden door opa’s, oma’s, tantes en ooms. Dat buren en kenissen ook gaan stemmen. Iedereen mag stemmen, ik heb alle steun nodig, want ik neem het op tegen nog twee andere juffen. Het is dus nog niet zomaar gewonnen.”

De winnaar blijft tot woensdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, geheim. Hij of zij wordt ’s ochtends verrast in de klas en in de bloemetjes gezet.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.