Mannen aangehouden voor bedrijfsinbraak Schoonhoven

Deel dit:

SCHOONHOVEN – Twee mannen zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor een bedrijfsinbraak in Schoonhoven. Een derde verdachte wist te ontkomen.

De politie ontving zondagavond laat een melding van een mogelijke heterdaad inbraak bij een bedrijfspand aan de Dwergwilg. De melder zag thuis op camerabeelden dat één van de camera’s die bij zijn bedrijf hangen defect was. Een week eerder was dit ook al een keer het geval geweest en toen bleek dat er een inbraak was geweest waarbij autovelgen weggenomen waren.

De eigenaar besloot poolshoogte te gaan nemen. Aangekomen bij zijn bedrijf zag hij remlichten van een auto op het terrein en hoorde hij dat er spullen in een bus geladen werden. Via de camera’s die nog wel beeld gaven, zag hij dat een aantal onbekende mannen rond zijn bedrijf liep.

Op het moment dat de gewaarschuwde politie arriveerde, vluchtten er drie mannen weg vanaf het terrein, de naastgelegen woonwijk in. Omdat het die nacht erg mistig was, waren de mannen snel uit het zicht. De politie kamde vervolgens de buurt uit. Tijdens het zoeken naar de verdachten werden twee mannen gezien aan de overzijde van de M.A. Reinaldaweg, rennend over het nieuwe industrieterrein in Schoonhoven Oost. Vanwege de mist verdwenen de mannen weer snel uit het zicht. Omdat het vermoeden bestond dat de twee mannen zich schuil hielden op het industrieterrein tussen de bedrijfspanden werd ook een politiehond ter plaatse gevraagd. Het nieuwe industrieterrein werd, in afwachting van de komst van de politiehond, rondom door agenten afgezet zodat de verdachten niet ongezien konden ontkomen.

De politiehond vond al snel twee verdachten. Een van hen, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd bij zijn aanhouding door de hond in zijn arm gebeten. Hij werd ter behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De tweede verdachte, een 25-jarige man uit Haarlem, kwam vervolgens tevoorschijn en kon ook worden aangehouden. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen.

Op het terrein van het bedrijfspand waar was ingebroken, stond een bestelbus vol met velgen afkomstig uit het bedrijf. De bus en de velgen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.