Luijten Verwarming tien jaar: beurs met extra feestelijk tintje

Deel dit:

luijten1LEKKERKERK – De verwarmingsbeurs van Luijten Verwarming is een jaarlijks terugkerend evenement waar belangstellenden zich kunnen oriënteren op en uitgebreid kunnen laten voorlichten over alle mogelijkheden om hun woning of gebouw optimaal te verwarmen. Dit jaar wordt de beurs omlijst met een aantal feestelijke momenten.

En dat is niet zonder reden. Luijten Verwarming bestaat dit jaar tien jaar en betrok enkele maanden geleden een nieuw bedrijfspand. Dubbel feest dus, waarmee het jubileum en de opening van de nieuwe vestiging worden gevierd.

Patrick Luijten, directeur/eigenaar van de onderneming vertelt: “Toen ik in 2008 voor mezelf begon had ik er al heel wat jaren in deze branche opzitten. In 1989 ben ik bij Klimakon begonnen, het bedrijf van mijn vader. Hij verkocht zijn bedrijf aan Feenstra en daar ben ik jarenlang bedrijfsleider geweest van de Lekkerkerkse vestiging. Maar het ondernemersbloed kriebelde en ik besloot Luijten Verwarming te beginnen.”

Eénmanszaak
Aanvankelijk een éénmanszaak die zich vooral richtte op het aannemen van het aanleggen van verwarmingssystemen in nieuwbouwprojecten. Om zijn opdrachten te kunnen uitvoeren maakte hij in het begin vooral gebruik van inleners. Enkele jaren later begaf hij zich weer op de particuliere markt door het verzorgen van periodiek onderhoud, het verlenen van service, het verhelpen van storingen en het vervangen van cv-ketels. Het aantal eigen personeelsleden groeide mee tot 36 inmiddels, de medewerkers die binnen het bedrijf in de installatietechniek werkzaam zijn, meegerekend. Want dat is de tweede tak van de onderneming.

luijten4

In 2016 nam Luijten het eveneens Lekkerkerkse bedrijf Verdoold over en was Luijten Installatietechniek geboren. “Een tak van het bedrijf dat een breed pakket activiteiten aankan”, aldus Patrick Luijten. “Zowel in nieuwbouwprojecten als in bestaande gebouwen voeren we uiteenlopende loodgieterwerkzaamheden uit zoals het aanleggen of vervangen van rioleringen, waterleidingen, sanitaire voorzieningen, aansluitingen voor warmtepompen en zonnepanelen.”

Verhuisd
Luijten Verwarming en Luijten Installatietechniek waren voorheen op twee locaties gevestigd en dat leidde nogal eens tot verwarring. “Goederen werden menigmaal op het verkeerde adres afgeleverd en dat bezorgde ons veel extra werk”, noemt Patrick Luijten als voorbeeld. Hij besloot het inmiddels al enige jaren leegstaande pand van Feenstra aan de Verlengde Luijtenstraat over te nemen en daar zijn alle activiteiten nu onder één dak ondergebracht. Een ruim bemeten kantoor met dito magazijn en werkplaats. Op donderdag 4 oktober komt wethouder Jan Vente het pand officieel openen in aanwezigheid van tal van relaties.

luijten3

Verwarmingsbeurs
Aansluitend vindt op 5 en 6 oktober de verwarmingsbeurs plaats. “Dit keer in ons eigen huis, zodat de bezoekers meteen een kijkje kunnen nemen in ons nieuwe onderkomen.” Tijdens de beurs wordt de nadruk gelegd op de mogelijkheden die er zijn om woningen en gebouwen duurzaam te verwarmen. Naast de traditionele cv-ketels wordt ook een beeld gegeven van de mogelijkheden op het gebied van warmtepompen, zonnepanelen en andere klimaatvriendelijke systemen. Luijten volgt de ontwikkelingen op dat gebied op de voet. “Onze medewerkers worden er door cursussen op voorbereid en in de gelegenheid gesteld certificaten te behalen waardoor zij nieuwe systemen kunnen en mogen installeren.”

Het hele evenement wordt afgesloten met een feestavond. “Maar die is besloten en alleen bestemd voor personeelsleden, familie, vrienden en bekenden. Een gezellige afsluiting van een paar feestelijke dagen”, voorspelt Patrick Luijten.

luijten2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.