Lions Sloepentocht: spetterend vaarfeest

Deel dit:

slopentocht1KRIMPENERWAARD – De Lionsclub Krimpenerwaard hield zaterdag weer de jaarlijkse sloepentocht voor mensen met een beperking uit de Krimpenerwaard. Een feestelijk gebeuren waarvan zowel deelnemers als organisatoren weer genoten. “Als ik eerlijk ben, ik kijk er elk jaar weer net zo naar uit als de deelnemers…”, weet één van de kapiteins te vertellen.

Elk jaar weer kan de Lionsclub een beroep doen op achttiend sloepeigenaren voor de rondvaart van zo’n negentig deelnemers. Vrijwilligers van politie en de brandweer zorgen belangeloos voor de begeleiding en de stichting ‘Met Elkaar Voor Elkaar’ levert een belangrijke bijdrage aan de organisatie.

Na ontvangst met koffie met koek én een speciaal T-shirt met het Sloepentocht logo werd rond de klok van elf met spanning de buienradar gevolgd. Na enkele stevige regenspetters werd uiteindelijk besloten tot inschepen. In kolonne vertrokken vervolgens achttien sloepen voor een fraaie en droge vaartocht naar alle uithoeken van de Reeuwijkse Plassen. De, aan boord aanwezige, karaokesets werden door alle deelnemers goed gebruikt waardoor de Nederlandse smartlappen luid over de plassen galmden en de aandacht trokken van wandelaars en fietsers op de wal die een glimlach niet konden onderdrukken.

sloepentocht2

Na ruim twee uur varen door het natuurgebied arriveerden de deelnemers weer bij het Wapen van Reeuwijk voor een uitgebreide lunch met soep en kroketten, aangeboden door diverse bedrijven en andere sponsoren in de regio. Ter afsluiting ontvingen alle deelnemers een speciale medaille plús een goedgevulde goody bag. Alle vrijwilligers werden door de deelnemers bedankt met (zelfgemaakte) cadeautjes terwijl de organiserende Lions een pot, door
de deelnemers zelf gemaakte, koekjes in ontvangst mochten nemen.

Eén van de deelnemers pakte de microfoon en vroeg: “Beste Lions… mogen we volgend jaar wéér komen?” Waarop de president van de Lionsclub Krimpenerwaard, Rob de Nijs, antwoordde “Jazeker, daarop kun je rekenen.” Een applaus was zijn deel.

Rond de klok van half vier werd het sein huiswaarts gegeven. Al met al, een spetterende dag, zonder één spat regen tijdens de tocht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.