Lions Sloepentocht: feest op het water

Deel dit:

sloep1KRIMPENERWAARD – Op de Reeuwijkse plassen vond zaterdag de negende editie plaats van de sloepentocht voor mensen met een beperking. Meer dan negentig deelnemers en hun twintig begeleiders genoten van een ruim twee uur durende tocht over de plassen. De dag werd ook dit jaar weer georganiseerd door de Lionsclub Krimpenerwaard.

De zestien sloepen werden gevaren door kapiteins die belangeloos hun bijdrage leverden. Daarnaast waren, ter ondersteuning, de politie, leden van de handhaving en een duikteam van de brandweer aanwezig.

Deze negende editie van de sloepentocht werd geopend door Frank Heldoorn die dit jaar de voorzitter van de organiserende Lionsclub Krimpenerwaard is. De club heeft bij de organisatie ook dit jaar weer mogen rekenen op de steun van Bianca Schram, Arjenne Timmer, de stichting Plons, talloze vrijwilligers en een groot aantal bedrijven in de regio die met een donatie de dag ook financieel mogelijk maakten.

Lion Mark Scholte bracht er vervolgens de stemming in waarna de deelnemers in groepen werden verdeeld en een wit T-shirt ontvingen met daarop een speciaal voor deze dag gemaakt logo. De kapiteins en de organisatie waren herkenbaar aan respectievelijk rode en blauwe T-shirts.

sloep2

Tijdens de tocht werd volop gebruik gemaakt van de karaokesets aan boord. Uit de boxen klonk vooral Nederlandstalige muziek welke bij het passeren van de verschillende bruggetjes voor enthousiaste reacties van passanten op het vaste land zorgde.

Na een tocht van ruim twee arriveerden de deelnemers bij het Wapen van Reeuwijk waar een uitgebreide lunch klaar stond. De maaltijd werd opgeluisterd door live muziek van Peter Dons die, uitgedost als kapitein, de sfeer er al snel inhad. Tijdens de polonaise werden liedjes van onder anderen Guus Meeuwis, André Hazes en Jan Smit volop meegezongen.

Na de lunch ontvingen alle deelnemers nog een herinnering aan de dag en een goedgevulde goodiebag om vervolgens rond de klok van drie weer met de diverse busjes huiswaarts te gaan.

De leden van de Lionsclub Krimpenerwaard kijken met een tevreden gevoel terug op deze dag. Voorzitter Frank Heldoorn is dankbaar met de blije gezichten en de gelukkige mensen die hij vandaag weer heeft gezien. “Die maken alle inspanningen om een dag als vandaag te organiseren meer dan de moeite waard. En dat is precies waarnaar de Lionsclub streeft.”

sloep3

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.