Lintje voor vertrekkend brandweerman Leo de Groot [video]

Deel dit:

leodegroot1STOLWIJK – Vertrekkend brandweerman Leo de Groot uit Stolwijk is vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Cazemier voor zijn jarenlange inzet voor het Stolwijkse vrijwilligerskorps.

De Groot (60) heeft na dertig jaar afscheid genomen van de brandweer Stolwijk. Hij stond altijd klaar voor de samenleving en de Stolwijkse gemeenschap in het bijzonder.

Naast brandweerman was De Groot ook jarenlang teamchef. In 1988 werd hij aangesteld bij de vrijwillige brandweer als manschap. Tijdens zijn brandweercarrière heeft hij diverse opleidingen en scholingen gevolgd tot met bevelvoerder.

“Leo de Groot staat bekend als een betrokken en gedreven brandweerman”, sprak burgemeester Cazemier. “Hierin was hij een voorbeeld voor het hele korps. Nu hij is gestopt, wordt zijn kennis, ervaring en motivatie als een gemis ervaren. Hij was een zeer waardevolle en betrouwbare aanvulling voor het Stolwijkse brandweerkorps.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.