Lintje en erepenning bij IJsclub Vooruitgang [foto’s]

Deel dit:

IJsclub Vooruitgang Ammerstol-21AMMERSTOL – Burgemeester Roel Cazemier heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding en een koninklijke erepenning uitgereikt bij IJsclub Vooruitgang in Ammerstol, tijdens de receptie ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de vereniging.

Bas Looren de Jong (67) is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Ammerstollenaar is bijna vijftig jaar actief als vrijwilliger bij de vereniging.

Sinds 1977 is hij bestuurslid en (mede) verantwoordelijk voor onder andere het onderhoud van de ijs- en skeelerbaan. Daarnaast is hij onmisbaar als technische klusjesman. Zo maakte hij zelf diverse praktische hulpmiddelen zoals een sneeuwblazer, een sneeuwschuiver – van een oude Eend – en als meest bijzondere ontwerp vervaardigde hij een zogenaamde ‘zamboni’. Deze machine zorgt voor een dun laagje water op de skeelerbaan dat bevriest.

Looren de Jong – samen met andere ijsmeesters – werkt zo de hele nacht door om alle schaatsliefhebbers uit Ammerstol en omgeving hun baantjes te laten rijden op natuurijs. Naast de ijsclub is Looren de Jong ook actief bij voetbalclub ASV en Het Gebouw.

IJsclub Vooruitgang Ammerstol-30

De burgemeester was zeer vereerd dat hij naast het lintje, aan voorzitter Hennie van Houwelingen een koninklijke erepenning mocht overhandigen. Dit bijzondere ereteken is toegekend door koning Willem-Alexander als blijk van respect en waardering voor de verdiensten van de club.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.