Lintje complete verrassing voor Arie van Krimpen

Deel dit:

vankrimpenKRIMPEN A/D LEK – “Het is de eerste keer dat ik meemaak dat een schoonmoeder het initiatief neemt om een lintje aan te vragen voor haar schoonzoon”, grapte burgemeester Roel Cazemier voor hij Arie van Krimpen uit Krimpen aan de Lek vroeg naar voren te komen. “Hij moet wel een streepje bij haar voor hebben.”

Daags na de onderscheiding moet Arie nog ‘effe wennen’ aan zijn nieuwe status, maar hij is er heel trots op. “Een koninklijke onderscheiding krijg je immers niet zomaar.”

Hij had er ook volstrekt niet op gerekend. Op de dag van de lintjesregen was hij door Leo van der Linden van voetbalvereniging Dilettant mee gevraagd naar een bespreking in het gemeentehuis in Stolwijk. Het zou gaan over de voortgang van de bouw van de nieuwe kleedruimten op het terrein waar de Krimpense club speelt. Echter, in Stolwijk ging het niet naar het gemeentekantoor, maar naar De Nieuwe Polderkeuken waar hij welkom werd geheten door de burgemeester en hij in het publiek familieleden, vrienden en bekenden herkende. Pas toen ging hem een lichtje op. Arie van Krimpen bleek één van de dertien inwoners van de gemeente Krimpenerwaard die dit jaar om uiteenlopende redenen een Koninklijk lintje kregen opgespeld. Eén ridder en twaalf nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau en Arie was één van hen.

Passies
Van Krimpen heeft twee grote passies: Dilettant en Feyenoord. Voor beide heeft hij zich jaren achtereen en met tomeloze inzet nuttig gemaakt. Voor beide voetbalclubs voelt hij evenveel passie. “En dat maakt het wel eens moeilijk een juiste keuze te maken als de eerste elftallen van de clubs op hetzelfde tijdstip spelen.”

Om met Feyenoord te beginnen: Arie is een fanatiek supporter en al decennia lang lid van de supportersvereniging die tegenwoordig FSV De Feijenoorder heet. Hij is in die vereniging onder meer twee perioden penningmeester geweest, was jarenlang redacteur van het clubblad Hand in Hand, was medeorganisator van sfeeracties in het stadion tijdens thuiswedstrijden en betrokken bij de organisatie van het bezoek van supporters aan uitwedstrijden. De laatste jaren is hij nauw betrokken bij de organisatie van de Professor Feyenoord quiz waarin fans hun kennis over de club kunnen laten zien tijdens een gezellige avond op Varkenoord, de thuisbasis van Feyenoord. De man of vrouw die de meeste punten vergaart mag zich een jaar lang Professor Feyenoord noemen.

krimpen

Dilettant maakte al kennis met Arie van Krimpen toen hij negen jaar oud was. De Krimpense voetbalvelden lagen toen nog op De Zaag, zo lang is het geleden. Hij was geen onverdienstelijk voetballer. Na zijn militaire diensttijd speelde hij een jaar of acht in het eerste elftal en ging hij zich steeds meer interesseren voor de bestuurlijke kant van de vereniging. Hij was onder meer teamleider, wedstrijdsecretaris twintig jaar lang jeugdvoorzitter, lid van het hoofdbestuur en een aantal jaren voorzitter van Dilettant. Ondertussen was hij jarenlang redacteur van de Rood Wit Koerier, het clubblad. Dat bestaat niet meer maar Van Krimpen is nog wel betrokken bij het actueel houden van de website, het schrijven van wedstrijdverslagen voor andere media en het beheren van accounts op twitter en facebook. Daarnaast is hij één van de drijvende krachten achter de Club van 50, waarin sponsoren zich hebben verenigd en zegt hij nooit ‘neen’ als er weer een financiële actie moet worden georganiseerd.

Zelf voetballen doet de 70-jarige Arie van Krimpen al twintig jaar niet meer, maar de passie voor zijn clubs is gebleven en zijn inzet daarvoor na tientallen jaren onverminderd groot. Niet verwonderlijk dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is hem van harte gegund!

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.