Levi Buys wint voorleeswedstrijd Krimpenerwaard

Deel dit:
voorlees

Alle voorlezers met in het midden op de voorleesstoel Levi Buys.

BERGAMBACHT – Levi Buys heeft de Krimpenerwaardse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd werd gehouden in de bibliotheek van Bergambacht.

Twaalf scholen in de gemeente Krimpenerwaard hadden hun beste voorlezer uit groep 7 of 8 afgevaardigd voor de lokale voorronde, georganiseerd door Bibliotheek Krimpenerwaard.

De jury, bestaande uit kinderboekenschrijfster Ada Ooms en twee deskundige medewerkers van de bibliotheekorganisatie hadden er een hele kluif aan. Er werd goed en geanimeerd voorgelezen door de kinderen, die hun zenuwen goed de baas bleven. Die zenuwen werden wel op de proef gesteld, omdat slechts één van hen door mocht naar de volgende voorronde.

Levi Buys van de Prinses Ireneschool in Krimpen aan de Lek werd gekozen als beste. Hij had het fragment uit een boek van de serie ‘Het leven van een loser’ zo goed voorgelezen dat hem de eer te beurt valt om Krimpenerwaard te vertegenwoordigen bij de regionale voorronde in Gouda op zaterdag 17 maart. Mocht hij daar ook winnen, dan maakt hij kans in mei benoemd te worden tot Nationale Voorleeskampioen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.