Leon Kok mist vijfde titel ‘Sterkste Man’; Richard Graveland grijpt de macht [video en foto's]

Deel dit:

Sterkste man-20160903-124BERKENWOUDE – Leon Kok is er niet in geslaagd om voor de vijfde opeenvolgende keer de Sterkste Man van de Krimpenerwaard te worden. De sloper uit Lekkerkerk eindigde zaterdag in Berkenwoude als derde. De titel ging naar Richard Graveland uit Ouderkerk aan den IJssel.

Negen krachtpatsers gingen onder leiding van voormalig Sterkste Man van Nederland Wout Zijlstra de strijd met elkaar aan tijdens het Perkouws Feest.

“Het wordt weer een slijtageslag”, sprak Zijlstra vooraf. “Ik heb twee jongens uit Friesland meegenomen, Hans en Paul. Leuk, twee Friezen in de Krimpenerwaard. Maar ze gaan niet winnen, hoor. Leon Kok die al vier heeft gewonnen. Hij is volgens mij nog steeds de sterkste, zoals ik hem nu zie. Ik gun hem wel de vijfde keer, dat is toch wel uniek. Maar cadeautjes worden er niet gegeven, dus hij zal enorm zijn best moeten doen. De conditie zal zeker meespelen.”

De deelnemers mochten hun spierbundels tonen op acht verschillende onderdelen, waaronder vrachtwagen trekken en melkbussen sjouwen. Zijlstra trad daarbij op als speaker. De toeschouwers keken ademloos toe of zweepten hun plaatselijke helden luidkeels op.

Ondanks de aanmoedigingen slaagde Leon Kok er niet in zijn titel te prolongeren. Hij moest genoegen nemen met het brons. “Viervoudig kampioen, maar hij zal ‘m met ere dragen”, aldus Zijlstra bij de prijsuitreiking. Hans Kramer uit Friesland eindigde als tweede. Richard Graveland mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot. Zijlstra: “Wordt hij hier een hele grote?, de tijd zal het uitwijzen. Hij weet in ieder geval alles van mijn wedstrijden van vroeger.” Sterkste dame was Marijke van Krimpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.