Kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden Krimpenerwaard

Deel dit:

krimpenerhoutKRIMPENERWAARD – Groenalliantie Midden-Holland gaat de komende jaren flink investeren in de kwaliteit van de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen. Nieuwe en meerjarige plannen daarvoor zijn deze week door het bestuur aangenomen.

De Groenalliantie werkt sinds een aantal jaar aan een kwaliteitsimpuls. De recreatieterreinen in de Krimpenerwaard – Loetbos en Krimpenerhout – zijn in de jaren zeventig en tachtig aangelegd en voldoen niet meer volledig aan de recreatieve behoefte van nu. Bert Cremers voorzitter van Groenalliantie Midden-Holland is enthousiast over het programma. “De huidige gebruiker wandelt en fietst meer en vraagt om een actievere vorm van recreatie. Met deze kwaliteitsimpuls sluiten we beter aan op de eisen en wensen van verschillende gebruikersgroepen.”

Het bestuur heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van verschillende projecten zoals het herontwikkelen van entrees, verfraaien van bosstructuren, de herinrichting van de zwemplas in Krimpenerhout en het ontwikkelen van een centraal informatie- en verzamelpunt. In 2017 start de voorbereiding van de eerste projecten.

Voor de langere termijn wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een mountainbike- en een ruiterroute in de Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.