‘Kroongetuige’ zwanenleed zelf gedagvaard

Deel dit:

zwaanSTOLWIJK – Dierenarts Saskia Van Rooy uit Stolwijk moet voor de rechter verschijnen na een klacht van drie zwanendrifters uit Nieuwerbrug: Piet Oostveen, zijn zoon Bep Oostveen en zijn vrouw Astrid Vergeer-Oostveen. De zwanendrifters eisen dat de dierenarts zich niet langer negatief over hen uitlaat op sociale media.

De drie willen dat Van Rooy haar publicaties op Facebook en Twitter verwijdert die op hen betrekking hebben. Hiertoe hebben ze een kort geding aangespannen, zo laat Van Rooy’s advocaat Sébas Diekstra vandaag weten aan EenVandaag. “Het heeft er alle schijn van dat de drie zwanendrifters het nu gemunt hebben op de kroongetuige in de omvangrijke strafzaak die tegen hen loopt, kennelijk om haar in diskrediet te brengen en monddood te maken.”

De misstanden bij het zwanendriften werden landelijk bekend na uitzendingen van EenVandaag in mei en juli waarin heftige beelden van de mishandeling van zwanen en de agressie tegen dierenarts Van Rooy door de zwanendrifters te zien waren. Mede naar aanleiding van de beelden besloot staatssecretaris Dijksma om de ontheffingen van de zwanendrifters in te trekken.

De lokale partij Pro Krimpenerwaard zal bij de hoorzitting aanwezig zijn om haar te steunen. De zitting vindt woensdag 30 september om 12.00 uur plaats bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag. Fractievoorzitter Ad Struijs: “Wij roepen iedereen op om ook aanwezig te zijn en haar te steunen en zo een bijdrage te leveren aan stoppen van het zwanenleed.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.