Krimpense woning dicht vanwege drugsoverlast

Deel dit:

politieKRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft dinsdag een woning en bijbehorende berging aan de Middenwetering voor drie maanden gesloten vanwege drugsoverlast.

“Door een gezamenlijk optreden van politie, woningcorporatie en gemeente is de betreffende woning gesloten”, vertelt Vroom. “Voor het handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar pakken we de drugsoverlast aan.”

Convenant
De gemeente Krimpen aan den IJssel en woningcorporatie QuaWonen sloten afgelopen jaar november – in aanwezigheid van de politie – twee convenanten. In deze convenanten staat welke afspraken er zijn gemaakt om (drugs)overlast te voorkomen en aan te pakken.

De convenanten maken het delen van informatie over overlastgevende personen sneller en makkelijker. Dat komt een effectieve aanpak ten goede. Zo kan de burgemeester bij (drugs)overlast makkelijker een woning sluiten. Deze uitwisseling van informatie kan ook voorkómen dat toekomstige huurders die al ergens anders woonoverlast gaven, terechtkomen in straten waar al overlast is.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.