Krimpens Kompliment! voor chauffeurs en bijrijders Stichting Kringloop Huisraad

Deel dit:

kringloopKRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Marco Oosterwijk heeft donderdag het Krimpens Kompliment! 2017 overhandigd aan de chauffeurs en bijrijders van Stichting Kringloop Huisraad. De vrijwilligersprijs bestaat een cheque van 250,- euro en een beeldend kunstwerk van de Krimpense kunstenares Agaath Hordijk-van Dijk.

De jury was unaniem in haar keus. “De Stichting Kringloop Huisraad haalt jaarlijks een hoge omzet. Deze opbrengst wordt voor een groot deel verdeeld onder Krimpense organisaties”, licht Jaap Blankenberg, voorzitter van de jury, de keuze toe. Marco Oosterwijk: ”Verder draagt de stichting bij aan duurzaamheid en hergebruik van spullen die nog geschikt zijn voor een tweede leven. Dit is alleen mogelijk met de inzet van chauffeurs en bijrijders die het zware werk moeten doen.”

Niet alleen de winnaars van het Krimpens Kompliment! werden in het zonnetje gezet. Ook de tien andere genomineerden werden toegesproken door de persoon die hen heeft voorgedragen en ontvingen een bos bloemen. De vrijwilligers zijn genomineerd door iemand uit de eigen organisatie of uit de persoonlijke kring.

Het is de jury die de uiteindelijke keuze heeft gemaakt. De jury bestond dit jaar uit wethouder Jaap Blankenberg en vier gemeenteraadsleden vanuit verschillende fracties. Zij hadden de moeilijke taak om uit alle inzendingen de winnaar van deze vrijwilligersprijs te kiezen.

Met het Krimpens Kompliment! wil het Krimpense gemeentebestuur haar waardering uiten richting vrijwilligers en mensen stimuleren om zich maatschappelijk actief in te zetten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.