Krimpenerwaard komt met collegeprogramma 2018-2022

Deel dit:

geldKRIMPENERWAARD – Het verbeteren van de (digitale) dienstverlening, een betere bereikbaarheid en ontsluiting van de Krimpenerwaard en meer duurzame energie. Dat zijn enkele concrete doelen uit het collegeprogramma Krimpenerwaard: ‘Duurzamer en vitaler 2018-2022’.

Het programma is samen met de begroting 2019 aangeboden aan de gemeenteraad. Het college heeft de 23 speerpunten uit het coalitieakkoord van VGBK, VVD, ChristenUnie en D66 omgezet in concrete doelen waarmee zij de komende tijd aan de slag gaat. De begroting laat zien welke inspanningen dit vraagt en wat de financiële effecten hiervan in 2019 zijn. Dit is de eerste begroting die het college aanbiedt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Wethouder Ria Boere: “Het college is er in geslaagd een meerjarig sluitende begroting te presenteren. Alle opgaves uit het Collegeprogramma 2018-2022 kunnen worden uitgevoerd zonder dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn. De woonlastendruk voor inwoners stijgt slechts beperkt ten opzichte van 2018. Daar zijn we als college heel content mee.”

In 2019 sluit de begroting met een plus van 123.000 euro. Dit loopt op naar 1,4 miljoen euro in 2022. Voor de uitvoering van het Collegeprogramma vanaf 2020 zijn ook middelen nodig. Aan de raad wordt dan ook voorgesteld om de positieve saldi toe te voegen aan de Algemene reserve van de gemeente, zodat ze de komende jaren kunnen worden ingezet.

Donderdagavond wordt de begroting 2019 aan de raad gepresenteerd. Hierna kunnen op een informatieve begrotingsmarkt raadsleden en inwoners vragen kunnen stellen over onze ambities en de bijbehorende begroting. De markt vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur op het gemeentekantoor in Lekkerkerk.

De raad behandelt de begroting op dinsdag 13 november.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.