Krimpenerwaard herdenkt oorlogsslachtoffers

Deel dit:

KRIMPENERWAARD – Op meerdere plekken in de gemeente Krimpenerwaard zijn woensdag de oorlogsdoden herdacht.

In aanwezigheid van wethouder Jan Vente vond een herdenking plaats bij het monument op de begraafplaats van Krimpen aan de Lek.

Foto’s: Herman Visser.

Lekkerkerk is de enige plaats in de Krimpenerwaard, waar naast de avondherdenking ook op de ochtend van 4 mei een herdenking plaatsvindt. ’s Avonds was CDA-raadslid Jan Dekker als vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig bij de officiële herdenking bij het borstbeeld van burgemeester Roos.

Het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard woonde de ochtendherdenking op de begraafplaats bij. “Het is goed dat wij hier vanochtend bijeen zijn gekomen”, sprak burgemeester Roel Cazemier. “Ik ben precies een maand geleden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Krimpenerwaard en woon deze bijeenkomst voor de eerste keer bij. Ik vind het mooi dat ik deze Lekkerkerkse traditie voort mag zetten.”

In Schoonhoven werden de oorlogsslachtoffers herdacht op de algemene begraafplaats. Daar waren naar schatting vijfhonderd mensen bij. De herdenking werd voorafgegaan door een stille tocht.

Foto: Dirk Molenaar.

schoonhoven

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.