Krimpenerwaard goed vertegenwoordigd in oliebollentest

Deel dit:

oliebollenKRIMPENERWAARD – De Krimpenerwaard is dit jaar prominent vertegenwoordigd in de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Vanaf dit jaar meldt de krant alleen nog de 75 beste oliebollenbakkers van het land en daar zitten drie zaken in de Krimpenerwaard bij.

Bakkerij Kroeze uit Lekkerkerk is het hoogst vertegenwoordigd op plaats 45. Volgens de jury ‘een luchtige oliebol die lekker weghapt’. Punt van kritiek is dat de oliebol naar brood smaakt. ‘Maar verder, prachtig gevuld, smelt in de mond. Nog wat experimenteren en een topplaats is binnen bereik’.

Twee plaatsen lager staat de Hollandse gebakkraam T. Kers & D. Renes en Zn. aan de Kerkstraat in Schoonhoven. Uit het juryrapport: ‘Op zich geen onsmakelijk bolletje, maar met een klein beetje meer inspanning en vakkennis is er een veel betere bol te maken. Vulling aanpassen, iets luchtiger maken et voilà’.

De gebakkraam van Wesley Smit bij winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel staat op plaats 66. ‘Hoera, een knapperige korst en een frisse smaak. Zo mogen meer bollen uit het vet komen. Wesley staat voor het eerst op eigen benen. Gewoon een goeie bol, zonder fratsen. Ga zo door’.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sacha zegt:

    Ik vind de bollen in Schoonhoven toevallig heeeeuuuul lekker!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.