Krimpen hijst regenboogvlag tijdens ‘Coming Out Dag’

Deel dit:

vlag1KRIMPEN A/D IJSSEL – Onder het toeziend oog van enkele tientallen belangstellenden hees wethouder Kirsten Jaarsma van Krimpen aan den IJssel donderdag de regenboogvlag als onderdeel van de ‘Nationale Coming Out Dag’. Een unicum, want voor de IJsselgemeente is dit de eerste keer.

In haar toespraak las wethouder Kirsten Jaarsma een gedicht voor van Miranda de Haan, stadsdichter van Capelle aan den IJssel:

“Zullen wij afspreken dat iedereen hier zichzelf mag zijn en dat we liefde willen koesteren er is zo vaak te weinig van liefde

en dat, steeds als er een mens is, die houdt van een ander mens zo ontzettend veel als van zichzelf dat we vlaggen hijsen en iedereen het mag weten.”

Onder de aanwezigen waren, naast inwoners en voormalig inwoners, vertegenwoordigers van zes politieke partijen die zich hier allen hard voor hebben gemaakt: VVD, D66, Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, PvdA en GroenLinks. Ook Ingmar van Bloois, secretaris van de LHBTI-belangenorganisatie COC Rotterdam-Rijnmond, was aanwezig om iedereen te feliciteren met het bereikte resultaat.

Leon Houtzager, burgerraadslid namens de VVD en initiatiefnemer, zegt: “Met het hijsen van de regenboogvlag maken zes politieke partijen in Krimpen hun belofte waar. We hadden deze afspraak staan in het Regenboog Stembusakkoord van 17 maart 2018. Alle zes partijen zijn hierachter blijven staan en daar ben ik erg trots op. Alleen ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. Dat is vandaag gebleken

Met het hijsen van de regenboogvlag voegt Krimpen aan den IJssel zich bij een rijtje van ongeveer 170 gemeenten in Nederland die ook een regenboogvlag hijsen op 11 oktober aandacht te vragen voor lhbt’s (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders). Dit aantal stijgt ieder jaar. Ook in de gemeente Krimpenerwaard, buurgemeente van Krimpen aan den IJssel, hing vandaag voor het eerst de regenboogvlag op het stadhuis van Schoonhoven.

Houtzager: “Niet alleen Krimpen aan den IJssel, maar de hele Krimpenerwaard is vandaag kleurrijker geworden. Wat we vandaag in Krimpen aan den IJssel hebben neergezet is een mooi startpunt voor verbetering. Wij gaan hier ons best voor doen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.