Koninklijk lintje voor oud-raadslid Leefbaar Krimpen

Deel dit:

lintje1KRIMPEN A/D IJSSEL – “In ruim driehonderd Nederlandse gemeenten staan nu even zoveel burgemeesters achter hun spreekgestoelte om de jaarlijkse lintjesregen over het land te laten neerdalen”, begon burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel zijn toespraak.

Ongeveer drieduizend burgers in totaal ontvangen vandaag een Koninklijke onderscheiding. In Krimpen dit jaar geen fikse bui, maar slechts een paar druppels en dat vond de Vroom best jammer. “We zijn er in deze gemeente niet zo goed in om gewone mensen aan te wijzen die bijzondere dingen hebben gedaan, hoewel die er genoeg zijn. In alle sectoren van de samenleving zijn mensen actief die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor anderen. Die verdienen een lintje waarmee we kunnen laten zien dat we hen bijzonder vinden.”

Slechts twee plaatsgenoten werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Minuut stilte
Geen feestelijk, maar een triest moment was het toen de burgemeester bekend maakte dat Ton Bakker één van hen was. Ton overleed enkele dagen geleden op 76-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte. Met een minuut stilte werd hij door de aanwezigen herdacht.

Kort voor zijn overlijden bezocht Vroom Ton Bakker thuis en reikte hem in aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen de Koninklijke Onderscheiding uit. Ongetwijfeld een emotioneel moment.

Bakker zette zich zolang hij kon onvermoeibaar in voor de ouderen in onze samenleving. Hij was van 2003 tot 2006 de drijvende kracht achter het project Ouderenproof Krimpen aan den IJssel. Van 2006 tot 2016 was hij secretaris en van 2016 tot 2018 was hij interim-voorzitter van het Seniorenplatform Krimpen aan den IJssel. Daarnaast was Bakker van 2007 tot 2017 lid van de Wmo-adviesraad namens het Seniorenplatform Krimpen aan den IJssel. Zijn inbreng en betrokkenheid worden enorm gemist.

Freek Bredius was er wel. De raadzaal is voor hem geen onbekend terrein, want van 2002 tot 2018 was hij actief voor Leefbaar Krimpen. Voor deze lokale partij was hij van 2010 tot 2014 voorzitter en van 2014 tot 2018 was hij raadslid en fractievoorzitter.

lintje2

Verdienstelijk, maar dat het Zijne Majesteit had behaagd hem te onderscheiden had twee andere redenen: de 69-jarige Bredius zet zich sinds 1985 in als vrijwilliger en penningmeester van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Krimpen aan den IJssel. In die hoedanigheid speelt hij ieder jaar een belangrijke rol bij de organisatie van het afnemen van verkeersexamens onder basisschoolleerlingen. “Enorm belangrijk dat kinderen leren hoe zij zich in het almaar drukker wordende verkeer moeten gedragen. Voor hun eigen veiligheid en dat van medeweggebruikers.” Ook was hij van 1998 tot 2018 vrijwilliger bij Stichting Roparun, de jaarlijkse sponsorloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waar duizenden lopers geld inzamelen ter ondersteuning van palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Vroom speldde hem de versierselen op en Bredius sprak een dankwoord waarin hij zei het ‘hartstikke leuk’ te vinden, trots te zijn op zijn onderscheiding en bedankte hij iedereen die in het complot had gezeten. Daarna maakten de vele aanwezigheden waaronder familieleden, vrienden en bekenden van de gelegenheid gebruik om hem persoonlijk te feliciteren.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.