Klachten over helikopterlawaai boven Stormpolder

Deel dit:

politiehelkopeterKRIMPEN A/D IJSSEL – Bij de meldkamer van milieudienst DCMR zijn dinsdagavond ruim dertig klachten binnengekomen over lawaai van een politiehelikopter. Het toestel cirkelde tussen 22.00 en 0.15 uur boven de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel, waar een grote anti-terreuroefening plaatsvond. De klachten kwamen uit Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

De terreuroefening was vooraf niet aangekondigd. Burgemeester Martijn Vroom was er bij aanwezig: “Wij hebben als gemeente Krimpen aan den IJssel veiligheid hoog in het vaandel staan. Om de veiligheid van onze leefwereld te waarborgen is het noodzakelijk dat de veiligheidsdiensten goed geoefend zijn. Daarom heeft de gemeente toestemming gegeven om deze oefening te houden. Zo leveren we met elkaar een bijdrage aan een veilige samenleving.”

Kirsten Jaarsma van de lokale partij Stem van Krimpen zegt alle begrip te hebben voor oefeningen als deze, maar zet wel vraagtekens bij het tijdstip. Daarnaast is ze verbaasd over het niet tijdig informeren van de inwoners. “Nu hebben veel inwoners zich afgevraagd wat er aan de hand was. Het is heel ongebruikelijk dat een helikopter zonder verlichting zo lang rondcirkelt boven onze gemeente. Ook de gemeenteraad was niet geïnformeerd over de op handen zijnde oefening.”

“Was het een optie geweest om eerder op de avond te starten, het is per slot van rekening alom 18.00 uur donker? Dat had de geluidsoverlast – dat nu plaatsvond op een tijdstip dat veel mensen toch rustig willen slapen – voor omwonenden in de regio misschien verminderd. Het blijft opmerkelijk dat men zich in deze gemeente kennelijk meer druk maakt over geluidsoverlast op zondag overdag dan op een dinsdagavond rond middernacht.”

Stem van Krimpen gaat het college schriftelijke vragen stellen over het tijdstip van de oefening en de communicatie richting inwoners.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marijkeboon zegt:

    Geen last van gehad

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.