Kaas op de (regionale) kaart

Deel dit:

Kaas op de kaart KRIMPENERWAARD – Kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren en organisatoren van kaasmarkten in de streek kwamen dinsdag bij elkaar in het stadhuis van Gouda, om te bespreken hoe het product ‘kaas’ blijvend kan worden gepositioneerd in de regio. De bijeenkomst was een initiatief van de gemeenten Krimpenerwaard, Gouda, Woerden en Bodegraven/Reeuwijk. 

“Op meerdere plaatsen in Nederland wordt kaas gemaakt en over kaas gesproken, maar het authentieke verhaal komt uit onze regio”, aldus wethouder Dilia Blok (recreatie en toerisme) van Krimpenerwaard. “Als je wilt zien waar boerenkaas gemaakt wordt, moet je in de Krimpenerwaard zijn. Met elkaar kun je in het Groene Hart het hele verhaal van kaas laten zien en proeven. Ambachtelijkheid en traditie zijn daarbij belangrijke thema’s. Deze regio vormt het Gele Hart.” 
 
De zeventig aanwezigen dachten deze middag na, in een stevige werksessie, over de gezamenlijke contouren en voorwaarden waarmee kaas op de kaart gezet kan worden. Belangrijke conclusie was dat er veel aanwezig is dat het verhaal van gras en koe tot kaas kan vertellen, maar dat dit te weinig bekend is en te weinig aan elkaar gekoppeld is. De bescheidenheid moet overboord, het Gele Hart als geheel kan meer zichtbaar worden.  
 
Tijdens de bijeenkomst zijn ook de plannen van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) gepresenteerd om het Gele Hart (Cheese Valley) deel uit te laten maken van een internationale Dutch Food and Cuisine lijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.