Jumbo De Olm voortaan ook op zondag open

Deel dit:

olm1KRIMPEN A/D IJSSEL – Sinds Ernst Dijkman eigenaar werd van de Jumbo-supermarkt aan De Olm krijgt hij er al vragen over van klanten. “Waarom zijn jullie niet ook op zondag open”, kreeg hij regelmatig voorgelegd. “Nu moeten we de Algerabrug over om boodschappen te doen en dat is niet altijd even handig.”

Dijkman begreep het probleem maar kon er tot nu toe weinig mee. Een gemeentelijke verordening verhinderde hem de deuren van zijn supermarkt op zondag te openen. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen veranderde het politieke klimaat en de nieuwe gemeenteraad stemde in met een voorstel winkeliers zelf te laten bepalen of zij hun cliënten op zondag in de gelegenheid willen stellen inkopen te doen.

Jumbo De Olm was er als de kippen bij en vroeg een vergunning aan. Een vergunning die hem vlot werd verleend en dus is de winkel vanaf 21 oktober iedere zondag open. Van 12.00 tot 18.00 uur want de gemeente wil voorkomen dat de kerkgang op zondagochtend en –avond al te zeer verstoord wordt door winkelend publiek.

“Ik ben er blij mee”, aldus Ernst Dijkman. Hij is er van overtuigd dat hij voorziet in een behoefte. En dat heeft natuurlijk ook een commerciële achtergrond want inmiddels is wel bewezen dat de zondagopenstelling een positieve invloed heeft op de omzet.

olm2

Om de verruimde openingstijden goed te organiseren lagen er voor Dijkman natuurlijk wel een paar uitdagingen. Vooral op het gebied van de logistiek en de personele invulling. “Maar dat is allemaal gelukt”, vertelt hij. Ook op zondag levert Jumbo De Olm vers gebakken brood en andere dagverse producten. Het zelfde assortiment als op doordeweekse dagen.

De medewerkers worden op vrijwillige basis ingeroosterd. Niemand is of wordt verplicht om op zondag te werken. “Ik heb alle respect voor de personeelsleden die uit overtuiging of om andere redenen op zondag vrij willen zijn.” Dat zelfde respect heeft hij naar klanten die op zondag niet willen komen. “Die zijn en blijven op de andere zes dagen van de week natuurlijk van harte welkom.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.