Juf Cootje 40 jaar in het onderwijs

Deel dit:
Foto: Tessa de Gruijter

Foto: Tessa de Gruijter

SCHOONHOVEN – Cootje Heeringa, ‘Juf Cootje’ is directeur op de basisschool ‘De Rank’ en viert volgende week haar 40 jarig dienstverband in het onderwijs. Vier dagen in de week vervuld zij enthousiast haar taak. Naast deze drukke baan heeft ze altijd tijd voor o.a. haar kinderen en kleinkinderen. Je treft haar niet vaak sacherijnig en nog altijd lukt het om af  en toe voor de klas te staan.

“Ik wilde heel graag ergotherapie gaan doen” zegt Cootje in een vraaggesprek met RTV Krimpenerwaard. In dit gesprek vertelt ze ook hoe ze door samenloop van omstandigheden in het onderwijs terechtkwam. Ruim 20 jaar heeft ze gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen in Gouda. Daarna volgde de overstap naar een functie adjunct directeur op de Rank in Schoonhoven welke uiteindelijk een directeursfunctie werd. In het verleden is Cootje op hoog niveau actief geweest met basketbal. Ze was jarenlang lid van het Nederlands Nationaal Basketbalteam. Met haar lengte van 1.82 meter was zij een succesvol speelster. De kinderen uit haar klassen kregen dan ook met gymles vaak basketbal. ” Een sport waarin je leert samenwerken en dat is goed voor de ontwikkeling van een kind”, aldus Cootje.

“Op vrijdag 22 juni hebben we feest en dan gaan we het vieren”. Cootje is nog in het ongewisse wat haar die dag te wachten staat. Naast Cootje zijn er op de Rank nog een aantal jubilarissen. Zo is meester Fred ook 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Juf Sacha en Ineke vieren hun 25 jarig jubileum. Stoppen zit er voor Cootje in ieder geval nog niet in. Zij wil het graag volmaken tot haar pensioengerechtigde leeftijd. En tot die tijd blijft ze de namen onthouden van alle kinderen van de Rank. “En vaak weet ik ook nog waar ze wonen, dat is nu eenmaal een tik”, besluit Cootje het vraaggesprek.

Het gehele gesprek met Juf Cootje is komende zaterdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur bij RTV Krimpenerwaard.

Foto: Tessa de Gruijter

Foto: Tessa de Gruijter

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.