Jonge spuitgasten gezocht

Deel dit:

jeugdbrandweer3

KRIMPENERWAARD – De jeugdbrandweer in de Krimpenerwaard is op zoek naar nieuwe leden. Jongeren tussen de twaalf en achttien jaar maken kennis met brand en het werk van de brandweer.

Onder leiding van ervaren brandweermannen en –vrouwen doen de jeugdleden mee aan wedstrijden, oefeningen en gaan ze ieder jaar op kamp. Daarnaast zijn er andere leuke activiteiten, zoals een 24-uursdienst of een bezoek aan de alarmcentrale.

Het vaste moment dat de jeugdbrandweer bij elkaar komt, is eens in de twee weken op vrijdag.

Om 19.00 uur verzamelen de leden zich bij hun kazerne, waarna ze in de brandweerauto vertrekken naar een van de kazernes in de Krimpenerwaard: Bergambacht, Schoonhoven, Haastrecht, Lekkerkerk of Ouderkerk aan den IJssel.

jeugdbrandweer1

Bij die laatste vier is op dit moment nog plek om nieuwe leden op te nemen.
Dat de jeugdbrandweer niet alleen voor de gezelligheid is, blijkt wel uit de dingen die de leden meekrijgen.

Het werken in teamverband is net zo belangrijk als brandweervaardigheden en zonder discipline wordt geen enkele brand geblust.

In geval van een echt noodgeval kunnen de jeugdleden ook uit de voeten. Hen wordt geleerd te reanimeren en hoe ze met kleine blusmiddelen beginnende brandjes kunnen blussen.

Wie zich wil aanmelden kan een berichtje achterlaten op de Facebookpagina van Jeugdbrandweer Krimpenerwaard of mailen naar jeugdbrandweer@gmail.com.

jeugdbrandweer2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.