Joke Bruijs ontvangt eerste exemplaar fotoboek Rotterdam

Deel dit:
Eppo Notenboom en Joke Bruijs.

Eppo Notenboom en Joke Bruijs.

LEKKERKERK – Joke Bruijs mocht zaterdag in de bibliotheek van Rotterdam het eerste exemplaar in onvangst nemen van het fotoboek Rotterdam 1970–Nu” van de Lekkerkerkse fotograaf Eppo Notenboom. De zangeres en actrice begon haar carrière rond de jaren zeventig en maakte de metamorfose van de stad van dichtbij mee.

In 1970 maakte de Lekkerkerkse fotograaf Eppo Notenboom een groot aantal kleurenfoto’s van Rotterdam. In het boek worden vijftig bekende plekken in de stad in beeld gebracht met foto’s van toen en van nu. Het verschil is natuurlijk groot en als kijker ben je verbaasd over de extreme ontwikkeling die Rotterdam in de afgelopen 45 jaar heeft meegemaakt, met name door de opzienbarende hoogbouw die een voor Nederland ongekende skyline oplevert. De foto’s worden ondersteund door weetjes, die bij velen niet bekend zijn.

Eppo Notenboom maakte de lucht- en grondfoto’s toen met een haast vooruitziende blik. Terwijl de meeste fotografie begin jaren zeventig in zwart-wit werd gemaakt, maakte hij ze in kleur, omdat hij toen ook de kleurenfoto’s leverde aan de eerste kranten die in kleur verschenen. Deze opnamen op groot formaat dia’s bewaarde hij zorgvuldig in zijn enorme archief, opgeborgen in tien manshoge brandkasten.

In het boek passeren allerlei onderwerpen de revue: van C70, de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel, Het Kralingse Popfestival tot de Kop van Zuid, Koopgoot, Markthal, Maasvlakte 2 en het nieuwe Centraal Station.

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Watermerk in Lekkerkerk. Informatie: www.watermerk.eu. Het boek is te koop in de boekhandel voor 24,95 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.