Jeugdsoos Cosma Shiva verder onder naam ‘LOCAL’

Deel dit:

localBERGAMBACHT – Cosma Shiva in Bergambacht gaat verder onder een nieuwe naam. De jeugdsoos aan de Meidoornstraat heet voortaan ‘LOCAL’.

Jelle Hordijk, Patrick Aarnoudse, Dennis Hordijk, Thijs van Achthoven, Luke Kleijnendorst, Luuk Botter en Menno Zorgdrager zijn vastbesloten om de soos nieuw leven in te blazen. De zeven initiatiefnemers hebben zich als doel gesteld om ‘mensen te verbinden door gezelligheid’. De slogan luidt dan ook ‘Connecting the Locals’.

“We vonden het tijd om de jeugdsoos in een nieuw jasje te steken”, vertelde Jelle Hordijk in het informatieve programma De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard. “Bergambacht is een bruisend dorp, met horecagelegenheden en sportverenigingen, waar omliggende dorpen jaloers op kunnen zijn. Het enige wat ontbreekt is een bruisende jeugdsoos.”

De jeugd tussen de twaalf en zestien jaar, een van de doelgroepen waar de initiatiefnemers zich op richten, moet nu vaak voor een feest uitwijken naar omliggende plaatsen, weet Hordijk. “Of ze zitten gewoon thuis. Het is natuurlijk hartstikke leuk als er voor hen ook wat te doen is het dorp. Dat geldt overigens ook voor de groep zestien-plus.”

Hordijk wijst op succes van de jeugdsozen Qu’est-ce Que C’est in Stolwijk en De Geste in Cabauw. “Daar loopt het hartstikke goed. Elk thema zit vol. Ze organiseren leuke evenementen waar veel mensen op af komen. Ons lijkt het leuk als Bergambacht ook over zoiets beschikt.”

Buurtvereniging
De jeugdsoos valt onder de paraplu van de buurtvereniging. “Zij heeft een stichting jeugdsociëteit Bergambacht opgericht. Dat is de afgelopen dertig jaar de Cosma Shiva geweest. De laatste jaren liep het een beetje af, er waren minder feesten en evenementen.”

Met de naamswijziging en wat interieuraanpassingen aan het bestaande pand naast zalencentrum De Waard, willen de initiatiefnemers de jeugdsoos weer glans geven. Hordijk: “Begin maart gaan we open. Zijn nu nog druk aan het verbouwen. Cosma Shiva had oranje en groene kleuren in het interieur, wij gaan meer voor strak grijs, zwart en wit. Ook het logo van LOCAL is zo vormgegeven. 3 maart staat het eerste feest gepland.”

Meer informatie over LOCAL is vinden op Facebook en de website van de jeugdsoos.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.