Jer Ponsen benoemd tot ‘Krimpenaar van het jaar 2017’

Deel dit:
Burgemeester Martijn Vroom reikte maandagmiddag de Guldemont-oorkonde 2017 uit aan Jer Ponsen.

Burgemeester Martijn Vroom reikte maandagmiddag de Guldemont-oorkonde 2017 uit aan Jer Ponsen.

KRIMPEN A/D IJSSEL – Jer Ponsen is uitgeroepen tot ‘Krimpenaar van het jaar 2017’. Hij ontving daarvoor de Guldemont-oorkonde 2017. Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel maakte de benoeming maandagavond bekend tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Ponsen ontving deze titel voor zijn maatschappelijke inzet in Krimpen.

Vroom: “Jer Ponsen verdient de titel Krimpenaar van het jaar omdat hij zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt voor de Krimpense samenleving. Binnenkort stopt hij – vanwege zijn gezondheid – met zijn activiteiten. Jer Ponsen is voorzitter van de Lokale Omroep Krimpen. Ook is hij voorzitter van Stichting Trouw aan Oranje, voorzitter van het Comité 1940-1945 en is hij bestuurslid van Stichting Fair Chance. Ook is Jer actief bij het Repair Café, de Belbus en Tafeltje Dekje. Daarnaast was Jer Ponsen 28 jaar lang raadslid voor de VVD in Krimpen aan den IJssel.”

waning

De EHBO Vereniging Krimpen aan den IJssel kreeg tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Burgemeester W. van Waningpenning uitgereikt. Dit vanwege hun bijzondere bijdrage aan de 6-minutenzone in Krimpen aan den IJssel.

Binnen een jaar tijd heeft de vereniging reanimatiecursussen verzorgd waardoor er nu in Krimpen genoeg vrijwilligers zijn die iemand met een harstilstand kunnen helpen. Veel cursussen zijn in de avonduren en op zaterdagen georganiseerd. Het heeft geleid tot een groot aantal burgerhulpverleners; zelfs meer dan de gewenste driehonderd. Vanaf 2018 gaat de vereniging ook de herhalingscursussen verzorgen.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.