Jeangu Macrooy geeft geslaagd concert in Krimpense gevangenis

Deel dit:

concertKRIMPEN A/D IJSSEL – “Als je uit de gevangenis komt, voelt het niet meteen alsof je erbij hoort. Muziek heeft deze kracht wel, het verbroedert, en dat wil ik graag overbrengen”. Dit vertelde zanger Jeangu Macrooy tijdens het Exodusconcert in de gevangenis Krimpen aan den IJssel. Het Exodusconcert vindt ieder jaar in een andere inrichting plaats. Dit jaar werd het voor de tiende keer gehouden.

Exodus, KRO-NCRV, Uitgeverij Ark Mission en de Dienst Geestelijke Verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) verzorgen jaarlijks een dichtwedstrijd en concert om gedetineerden te motiveren op creatieve wijze uiting te geven aan hun gevoel. Op die manier willen zij het grote publiek laten zien dat het altijd de moeite waard is om te investeren in mensen.

Gastoptreden van de bajesband
Jeangu en zijn negenkoppige band traden op voor een zaal met ongeveer zestig gevangenen. Daarnaast was er ook nog een gastoptreden van de bajesband. Bandleden Wendell en Rick vertelden dat het zeer bijzonder is dat ze tijdens hun detentie de kans krijgen muziek te maken. “Samen muziek maken werkt bevrijdend.”

Het concert is de afsluiting van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor gedetineerden. De drie gedetineerden die met hun gedicht waren genomineerd zijn Ludson (PI Krimpen), Jos (PI Vught) en Steven (PI Veenhuizen). Schrijver Rashid Novaire, juryvoorzitter, gaf workshops dichten in verschillende gevangenissen voorafgaand aan het concert. “Ik heb diepe bewondering voor deze mensen die veelal hun gedicht gebruikten als voertuig om even uit de tijd te varen.”

Jeangu koos uiteindelijk het winnende gedicht en vertolkte het in een gezongen nummer. “Deze opdracht was een uitdaging, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor het gedicht dat gaat over tweede kansen krijgen en het best past bij Exodus.”

Het gehele concert is op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) te beluisteren op NPO Radio 5 in het programma Volgspot van 20.00 tot 22.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.